Házenkáři Zubří v utkání s Dvorem Králové otočili nepříznivý vývoj - ilustrační foto.

Házenkáři Zubří v utkání s Dvorem Králové otočili nepříznivý vývoj - ilustrační foto. | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Po mizerném úvodu házenkáři Zubří zabrali

  • 0
Tohle přece nemůže být souboj nejhorší obrany s nejlepším útokem, divili se diváci v polovině prvního poločasu zápasu mezi Dvorem Králové a Zubřím. Domácí házenkáři, kteří bojují o extraligovou záchranu, vedli nad druhým týmem tabulky 10:4.

Senzace se přesto nekonala. Favorit ještě do poločasu skóre otočil a nakonec vyhrál 30:25.

"Ale nadřeli jsme se víc, než jsme čekali," přiznal asistent Gumáren Zubří Jiří Mika. "Kdyby mi někdo před zápasem řekl, že prohrajeme jen o pět gólů, nevěřil bych mu," reagoval trenér Dvora Králové Petr Šulc. Až příliš ho strašila drtivá porážka 45:20 v úvodním letošním utkání.

Hosté začali opravdu mizerně. Trenér Kekrt si vzal oddechový čas už v 9. minutě. Příčinu mizerného vstupu lze hledat hlavně v podcenění. Vždyť Zubří v minulém kole v souboji o druhé místo jasně smetlo Plzeň.

"Hráče jsme nabádali, že každý zápas je jiný. Je to záležitost koncentrace a přístupu," upozornil Mika. "Ale byli jsme si vědomi síly, která je v našem družstvu."

Zubřanům prospěla změna obrany. Ze systému 0-6 přešli na styl 2-4, s čímž si extraligový nováček nedokázal poradit. "Díky tomu jsme stihli otočit výsledek ještě v prvním poločase," připomněl Mika, že Dvůr Králové v poslední desetiminutovce úvodního poločasu skóroval jen jednou.

Po přestávce už favorit kontroloval hru a vybojoval důležité vítězství. Díky němu v základní části neskončí hůře než třetí, takže čtvrtfinále play-off začne doma. Ovšem Zubří chce udržet současnou druhou příčku.

K tomu potřebuje v pátek vyhrát poslední zápas v Třeboni, jinak by musel čekat na zaváhání třetích Hranic v souboji s Plzní. "Nechceme se na nikoho ohlížet, pojedeme do Třeboně vyhrát. Zápas ve Dvoře pro nás byl varováním," připustil Mika.