Michal Tonar se tlačí do zakončení - ilustrační foto | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Plzeňský Tonar o Poreči: Možná nás napadlo, že už to zabalí

  • 1
Na střední spojce odtáhl celý zápas, k výhře přispěl šesti góly, zvládl i dva sedmimetrové hody. Michal Tonar patřil ke klíčovým hráčům házenkářů Plzně při výhře nad Porečí 27:24 v úvodním duelu 2. předkola Poháru EHF.

„Spokojenost s vítězstvím je určitě. Ale výsledek mohl být příznivější. V prvním poločase jsme je docela snadno přehrávali, vytvořili si náskok,“ uvedl 22letý Tonar.

Vedli jste už 14:6. Myslíte, že ten náskok vás malinko uspokojil?
Možná v hlavách bylo, že už se na to trošku vykašlou a zabalí to. Jenže dali rychle tři góly a začali manko stahovat. Neproměnili jsme nějaké šance, po půli si naopak oni pomohli lacinými góly. Už to byla přetahovaná, nakonec to vypadalo všelijak a zaplaťpánbůh za tříbrankové vítězství.

Jste k postupu blíž?
Ne, jsme v poločase a rozhodovat se bude až za týden v Chorvatsku. Je o co hrát a je i na čem pracovat.

Co vám tedy ukázal první zápas?
Věděli jsme, že mají dobrou spolupráci s pivotem, kvalitní ostré spojky, které umí dobře vystřelit z deseti metrů. Nepřekvapili nás, ale trochu nám ve druhé půli dělala starosti jejich obrana. Máme týden na to, abychom se ještě zlepšili.

V zápase padly i dvě červené karty, bylo to tak vyhrocené?
Nebylo. Prostě došlo na obou stranách k jednomu zákroku rukou přímo do obličeje a to je v házené jasná červená. Ale nebylo to přehnaně tvrdé, to určitě ne.

Bude důležité zvládnout v odvetě hlavně atmosféru v hale?
Co nám říkal Milan (Ivančev), zase tolik lidí tam na házenou nechodí, ta hala je starší. Uvidíme.

Váš spoluhráč Milan Ivančev v Poreči hrál, pomohl vám i v taktické přípravě?
Dost. Připravoval nás na jejich gólmany, na jejich nejoblíbenější zákroky. Trenérům zajistil statistiky za poslední ligové zápasy. Věděli jsme, kdo z nich má ideální formu. Jeho rady pomohly hodně.