Zasahuje plzeňský brankář Radek Motlík.

Zasahuje plzeňský brankář Radek Motlík. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Do tyčí kopu od šestnácti let, přiznává plzeňský veterán Motlík

  • 0
Pár zápasů se trápil, vztekal se na sebe. Až druhý poločas vítězného domácího duelu proti pražské Dukle vrátil gólmanovi házenkářů Plzně Radkovi Motlíkovi minulý víkend dobrou náladu. „Snad mi to pomůže. Předtím jsem byl v brance občas trapný,“ sebekriticky uznává 45letý veterán.

Kdo ho zná, dobře ví, jak zápasy prožívá. K emocím má blízko, nebojí se seřvat spoluhráče, prožívá s nimi útočné akce. A když dostane hloupý gól, vzteky kope do tyčí. „Dělám to takhle od šestnácti let. Divím se, že vydržely moje nohy i ty dřevěné tyče. Asi je dobře, že jsou přišroubované, jinak by lítaly ven. Jsem už takový, emoce ventiluju tímhle způsobem,“ pousměje se kapitán mistrovského Talentu M.A.T.

V sobotu Plzeň zakončí základní část sezony vyhroceným soubojem v Zubří. Půjde o přímý souboj o druhou příčku tabulky, lepší pozici pro play-off. A výsledky posledního kola zároveň Talentu určí soupeře pro čtvrtfinále.

„Když jsem proti Dukle viděl naší našlapanou halu, byl to parádní pocit. A když se k tomu ještě vyhraje, je to paráda. Musím před lidmi smeknout a jen si všichni přejeme, aby takhle natřískáno bylo i na všechny domácí zápasy v play-off,“ vzkazuje Motlík.

Uplynulé dvě sezony to s týmem dotáhl ke dvěma titulům. Teď Plzeň touží po zlatém hattricku. Ale bude to pořádná šichta, nejlepší pozici před vyřazovací částí si s předstihem zajistila pražská Dukla, Talent není tak dominantní jako loni.

„Základní část je jedna věc, play-off něco jiného. Já hlavně doufám, že na klíčové zápasy v sezoně se naladím dobře, abych tým podržel. Před čtvrtfinále máme tři týdny pauzu, odpočineme si a potrénujeme,“ plánuje gólman.

Ale už sobotní odpolední duel v Zubří bude žhavým testem pro boj o medaile. „U nich se nevyhrává, ale nám už se to podařilo. Bude to vyhrocené, i je požene plná hala. Porazit se dá každý, my tam jedeme s cílem vyhrát. A také jim máme co oplácet,“ připomněl Motlík podzimní domácí porážku 25:28.

Povede se Plzni odveta?