Momentka z duelu házenkářů Plzně (modrá) a Jičína

Momentka z duelu házenkářů Plzně (modrá) a Jičína | foto: Milena Sojková, MAFRA

Plzeňští házenkáři přivítají Lovosice, touží natáhnout sérii

  • 0
Nejvíce vstřelených i nejméně obdržených branek, sedm výher v řadě a jasná pozice lídra extraligy. Házenkáři Plzně rozjeli sezonu báječně a byli by neradi, kdyby ji přibrzdila reprezentační pauza.

Ukáže se to v neděli dopoledne, kdy mistrovský Talent M. A. T. v městské hale na Slovanech od 10.30 hodin přivítá osmé Lovosice.

„Přestávku jsme využili k doléčení zdravotních problémů, i proto jsem ji uvítal. Ivančev a Stehlík už naplno trénují, v pořádku už jsou také gólmani Šmíd s Herajtem. A to máme v záloze mladého Křesťana, který má výborné statistiky,“ vypočítal plzeňský trenér Michal Tonar.

Lovosice táhne tradičně univerzál Jiří Motl, s 58 trefami nejlepší kanonýr nejvyšší soutěže. Nicméně tým je se dvěma výhrami a pěti porážkami na hraně elitní osmičky.

„Čeká nás zatím nejtěžší utkání v sezoně. Plzeň je úřadující mistr, jeho velkou zbraní je tvrdá obrana a rychlý přechod do útoku. Pokud chceme pomýšlet na úspěch, musíme předvést hru bez technických chyb a proměňovat vyložené šance,“ plánovala lovosická spojka Ondřej Bičiště, plzeňský odchovanec.

Před čtyřmi lety se oba kluby potkaly ve finále extraligy, které ovládl Talent. A velkým favoritem, zvlášť v domácí aréně, je také dnes. „Ale i když se soupeři výsledkově nedaří, pořád je to nebezpečný tým. Vedle Motla a Boučka vyrůstají mladíci, motivaci navíc mají Ondra Bičiště i Pepa Jonáš, kteří u nás působili. Nic nepodceníme, chceme prodloužit vítěznou sérii,“ řekl Tonar.

Příští týden čeká Talent i osmifinále Českého poháru, ve čtvrtek nastoupí v hale na Borech k plzeňskému derby proti Slavii VŠ.