Plzeňský házenkář Petr Linhart pálí přes spoluhráče Milana Škvařila s Dušanem...

Plzeňský házenkář Petr Linhart pálí přes spoluhráče Milana Škvařila s Dušanem Polozem a lovosické Dominika Mika s Janem Landou. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Plzeňští házenkáři v prvním herním testu zdolali Landshut

  • 0
Plzeňští házenkáři v pátek večer zvládli první herní test v letní přípravě. Ale vzbudil i rozpaky. V hale TG Landshut, předního týmu čtvrté nejvyšší německé soutěže, vyhráli jen o jedinou branku 30:29. Vítězný gól přitom vstřelili až v poslední minutě zápasu.

„Náš výkon nebyl optimální,“ uznal trenér Michal Tonar, který si odbyl premiéru na lavičce plzeňského týmu. „Zkoušíme novou obranu 0-6. Většina kluků nastoupila na postech, kde nejsou zvyklí bránit. A soupeř byl navíc na utkání nesmírně nahecovaný,“ konstatoval Tonar.

Poprvé se v dresu Plzně představila také levoruká reprezentační spojka Jan Stehlík. A společně s Jakubem Tonarem byl hráč, který se vrátil do Plzně po dlouholetém angažmá ve Francii, s pěti góly nejlepším střelcem hostů. Do utkání nenastoupili pouze brankář Jan Štochl a lehce zraněný David Poloz.

„Ten už by měl ale v pondělí trénovat s mančaftem,“ informoval plzeňský kouč. V brance se v Landshutu prostřídali mladší Štochlovi parťáci Šmíd s Herajtem.

Další příprava čeká české vicemistry už ve středu a znovu se vydají do Německa, tentokrát je čeká duel s druholigovým EHV Aue. Mimochodem, právě tam současný trenér Plzně působil. „Bude to podstatně kvalitnější soupeř než Landshut, dokonale nás prověří,“ řekl Tonar.

Přesně za týden, v pondělí 14. srpna, pak Talent v městské hale na Slovanech přivítá od 15.30 hodin norský tým Follo HK.