Trenér plzeňských házenkářů Martin Šetlík se raduje z úspěšné akce svého týmu.

Trenér plzeňských házenkářů Martin Šetlík se raduje z úspěšné akce svého týmu. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Play-off začíná, mistra vyzve Jičín. Nemají co ztratit, varuje Šetlík

  • 0
Trnitá a dlouhá cesta, na jejímž konci je trůn českého házenkářského mistra, právě začíná. Startuje čtvrtfinále play-off, mistrovská Plzeň do něj vstoupí dvěma domácími zápasy proti Jičínu. V městské hale na Slovanech se hraje v sobotu od 18 a v neděli od 17 hodin.

Plzeň, která v uplynulých sezonách dosáhla na zlatý hattrick, se na konci základní části vyhoupla do čela tabulky a do play-off tak vlétne z nejvýhodnější pozice. To Jičín proklouzl do čtvrtfinále až v závěrečném kole po vítězství v Hranicích na úkor nováčka z Nového Veselí, které nezvládlo duel s Lovosicemi.

„Jičín utekl hrobníkovi z lopaty. Už možná ani sami nepočítali s tím, že do play-off proklouznou. Pro nás je to určité varování. Dostali se z nuly na sto, v Plzni nemají co ztratit. Zkusí tady odehrát otevřenou partii, my se na to musíme dobře připravit,“ prohlásil plzeňský trenér Martin Šetlík.

Však také Jičín chce vsadit na moment překvapení.

„My jsme postupem do play-off získali na poslední chvíli klid a můžeme hodit za hlavu existenční starosti. Tím pádem proti Plzni nastoupíme uvolněně, i když je jasné, kdo má větší šanci na postup. Ale nic nevzdáváme, minimálně bychom rádi, aby se naši fanoušci u nás mohli přijít na mistra podívat dvakrát,“ uvažoval jičínský kouč Petr Babák.

Talent těší, že po vleklých zdravotních problémech je tým až na kapitána Vinkelhöfera konečně kompletní.

„Těch problémů bylo během sezony opravdu hodně. Složité to bylo hlavně po novém roce, kdy jsme ustáli tři těžké zápasy v řadě. O to víc mě těší, že jsme se pak na konci základní části vyhoupli do čela a dokázali udržet první příčku,“ mínil Šetlík.

Pomohla k tomu i výhra v Jičíně v předposledním kole 26:23, oba týmy tak mají před čtvrtfinále ještě čerstvé vzpomínky.

„Určitě se z toho dá čerpat. Jičínu šlo o všechno, nám o první příčku, takže týmy do toho šly naplno. A za tak krátkou dobu se toho moc nezmění,“ pousmál se trenér Talentu.

Cíl mistra je jasný, oba zápasy na úvod play-off zvládnout. Jak složité to Plzeň bude mít?