Plzeňští házenkáři slaví výhru.

Plzeňští házenkáři slaví výhru. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Plzeňští házenkáři v Jičíně podlehli jen polskému Glogówu

  • 0
Přesvědčivé výhry nad extraligovým rivalem z Jičína (27:21) a slovenskou Povážskou Bystricí (20:26), v boji o konečné prvenství pak porážka 20:22 s KS SPR Chrobry Glogów, čtvrtým celkem uplynulého ročníku polské Superligy.

Házenkáři Talentu Robstav M. A. T. Plzeň mají za sebou další herní test, z jičínského Kers Cupu si přivezli trofej za druhé místo.

„S výkony i výsledky můžeme být spokojení. Cením si jasné výhry nad Jičínem, uvidíme, jak to bude vypadat v extralize. V utkání o první místo jsme narazili na zkušený polský celek, který nás místy předčil po taktické stránce. Scházel nám sice na pravé spojce Honza Stehlík, ale na to se nechci vymlouvat,“ uvedl plzeňský trenér Michal Tonar.

Stehlík si lehce poranil sval při rozcvičce před druhým zápasem turnaje proti Povážské Bystrici. Dnes ho v Plzni čeká lékařské vyšetření, stejně jako další oporu, střední spojku Michala Tonara. „Ozvalo se mu rameno, se kterým měl problémy už na konci minulé sezony. Ale v obou případech by nemělo jít o nic závažného,“ uvedl Tonar.

V Jičíně znovu rozložil zápasovou zátěž na všechny hráče kádru, gólmani si rozdělili po jednom utkání – Herajt vychytal výhru s Jičínem, Šmíd se radoval proti Povážské Bystrici, které scházel zraněný explzeňský brankář Motlík. A Štochl čelil střelám polského rivala.

„Všichni tři gólmani podali výborný výkon,“ chválil kouč Tonar a připustil, že s blížícím se startem sezony už bude zápasová zátěž pro hráče rozdílná. Příští víkend už totiž Talent čeká první ostrá konfrontace. V plzeňské hale na Slovanech v sobotu začíná Prezidentský pohár a český vicemistr narazí v semifinále na slovenského šampiona z Prešova. „To je velká výzva, Prešov má za sebou deset let zkušeností v Champions League,“ řekl Tonar. Druhou sobotní dvojici tvoří Dukla Praha a HKM Šaľa, o den později se hrají zápasy o třetí místo a finále.