Trenér Petr Štochl na tréninku plzeňských házenkářů.

Trenér Petr Štochl na tréninku plzeňských házenkářů. | foto: Petr Eret, MF DNES

Splnili jsme cíl, těší Štochla. Plzeňským chybí k postupu jenom jedna výhra

  • 0
Žádné komplikace. Házenkářům Talent týmu Plzeňského kraje schází už pouze jediné vítězství k postupu do semifinále extraligy. Ve čtvrtfinálové sérii vedou nad Kopřivnicí 2:0 na zápasy, rivala v domácí hale pokořili 29:22 a 32:24. Zaslouženě, přesvědčivě.

„Splnili jsme cíl a mám radost i z výkonů. Zvláště ve druhém utkání byl až nad očekávání, měl jednoznačný průběh,“ chválil svůj tým plzeňský kouč Petr Štochl.

Naopak Kopřivnice je nad propastí. V základní části dokázala v Plzni loni v září vyhrát, ale tentokrát nestíhala. „Neplnili jsme to, co jsme trénovali. Hlavně v útoku jsem kluky vůbec nepoznával, absolutně nám odešel rychlý útok. Respekt k Plzni, perfektně brání, ale mohli jsme udělat víc,“ mínil kopřivnický trenér Lubomír Veřmiřovský.

Hosty nalomil první duel. V něm Talentu dlouho zatápěli, ještě ve 46. minutě Jonákova střela z křídla znamenala těsné skóre 21:20. Ale závěr patřil domácím, kterým k výhře o sedm branek pomohlo i sedm tref úderné spojky Škvařila. 

O den později už měla Plzeň zápas pevně v rukou, hned v prvním poločase odskočila soupeři na 17:11, ve 38. minutě křídelník Chmelík zvyšoval už na 22:12. Právě z krajů hřiště ukazoval Talent drtivou sílu. 

„Nevybavuji si, že bychom v téhle sezoně z křídel měli víc střel a ještě z tak velkých úhlů. Asi to byla jejich taktika. Zavřít střed a věřit, že gólman střely z křídel pochytá. Což se jim naštěstí nepovedlo,“ líčil Jan Chmelík.

Levoruký šikula si připsal osm tref, stejně jako na druhém křídle kapitán Vinkelhöfer. „Pracujeme na tom už nějaký čas, protože naše křídla, hlavně praváci, měli během sezony málo šancí. Snažíme se to tam víc dohrávat, protože na křídlech máme kvalitní hráče. Dnes tomu nahrávala i kopřivnická obrana. Vysunuli ji, snažili se atakovat, získávat míče. Ale my jsme je dokázzali přečíslovat a kluci z křídel šance proměňovali,“ doplnil Štochl.

Série se teď stěhuje na Moravu. Třetí duel se hraje v sobotu od 13 hodin a živě ho přenáší ČT Sport.

„Dokud není konec, budeme věřit,“ slíbil trenér Veřmiřovský.

„Ideální by bylo to hned v sobotu ukončit. Ale musíme se dobře připravit,“ reagoval jeho plzeňský kolega Štochl.