Házenkář Zubří Tomáš Řezníček (vlevo) v duelu s Karvinou. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Házenkáři Zubří prohloubili komplex Karviná, jsou krok od vyřazení

  • 0
Zuberští házenkáři jsou v průšvihu. Po dvou domácích duelech s Karvinou prohrávají ve čtvrtfinálové sérii 0:2.

První utkání prohráli nejtěsnějším rozdílem branky 28:29, ve druhém padli znovu o gól 27:28, jenže v prodloužení. Házenkáři Gumáren Zubří potvrdili, že na Karvinou v play-off žalostně neumí, a po dvou domácích mačích jsou krok od vyřazení.

Po víkendu se bilance Zubří proti Karviné z posledních deseti sérií zastavila na tragickém poměru 1:29! Stejně jako při loňském čtvrtfinále tak jede Zubří do Karviné za krajně nepříznivého stavu 0:2.

Zlín prohrává v sérii play-out s Brnem 0:2

Nepřekvapili. Házenkáři Zlína prohráli v Brně oba úvodní duely prvního kola play-out o udržení v extralize (18:26, 19:26) a od porážky v sérii je dělí jedna prohra. „Trápí nás koncovky v posledních deseti minutách. Plyne to hodně z kondice, děláme drobné chyby a nehrajeme takticky, díky čemuž nás soupeř poráží,“ shrnul trenér Zlína Milan Buday. Série pokračuje v sobotu ve Zlíně.

„Poslední krok je nejtěžší. Případů, kdy mužstvu hrozilo bezprostřední vyřazení a postoupilo, je spousta. Chceme ještě vrátit sérii do Zubří, diváci si to zaslouží,“ řekl kouč poražených Andrej Titkov.

První utkání ztratil jeho celek v poslední třetině, ve které se z náskoku dvou branek propadal do ztráty tří gólů.

„V útoku jsme příliš chybovali. Karviná nás trestala a zaslouženě zvítězila,“ shrnul kouč Zubří Andrej Titkov sobotní duel.

Druhá partie nabídla v ohlušující kulise vyprodané haly nervydrásající koncovku prodlouženou o deset minut, kterou Zubří proměnilo ve festival zahozených šancí.

V těch přitom selhávali ti nejzkušenější - za stavu 25:25 netrefil Šíra z náskoku odkrytou bránu, stejně Hrstka v nastaveném čase, v prodloužení Řezníček dokonce zazdil sedmičku. „Závěr rozhodl sám karvinský brankář Lefan,“ ocenil Titkov představení hostujícího gólmana.

Nezkušená rozhodcovská dvojice Kosa–Švidernoch rozdala v ostré řeži 17 dvouminutových trestů a hned tři hráči Karviné zápas po červené kartě nedohráli.