Česko - Island: Filip a Hynek brání soupeře

Česko - Island: Filip a Hynek brání soupeře - Jiří Hynek (vpravo) a Jan Filip (vlevo) se snaží ubránit jednoho z islandských hráčů v utkání házenkářského mistrovství světa. | foto: ČTK

Musíme bojovat dál, tvrdí kapitán

  • 11
El Menzah - (Od zvláštního zpravodaje iDNES) - "Je to jen naše chyba," pravil po nepovedeném závěru zápasu s Islandem kapitán českých házenkářů Karel Nocar. Slibné osmibrankové vedení se rozplynulo v nic neřešící remízu 34:34. "Ale jeden zápas šampionát nerozhoduje, musíme bojovat dál a ukázat, co v nás je," tvrdí odhodlaně jeden z nejzkušenějších hráčů týmu.

Hráč francouzského Chambéry zatížil konto islandských brankářů čtyřmi góly, předváděl tradičně srdnatou hru, ovšem v závěru zápasu se společně s ostatními spoluhráči ocitl v herní křeči a marně se snažil přibrzdit rozjetou islandskou mašinu.

Ztratit tak skvěle rozehraný zápas, to musí bolet...
Je to zklamání, pětačtyřicet minut jsme hráli super a pak v poslední čtvrthodině úplně odešli. Jak v obraně, tak v útoku.

Čím to?
Naše hra byla hrozně stojatá, vůbec jsme se neprosazovali. Islanďané nám dávali jeden gól za druhým, strašně jednoduše. Nic nás neomlouvá, ztratit takhle rozehraný zápas je jen naše chyba. Místo abychom vyhráli o pět gólů a byli v klidu, budeme to muset dohánět v dalších zápasech.

Docházely vám v závěru síly?
To si nemyslím. Nemůžu sice mluvit za každého, ale možná už jsme uvěřili tomu, že osmibrankové vedení v posledních patnácti minutách nemůžeme ztratit. Bohužel jsme se přesvědčili o tom, že to není pravda.

Budete zápas hodně rozebírat?
Určitě si o tom popovídáme. Možná je dobře, že máme v pondělí volný den. Odpočineme si a musíme jít dál. Nic jiného nám nezbývá.

Jak moc remíza s Islandem komplikuje vaše plány?
je to nepříjemné, ale šampionát teprve začíná. První zápas určitě nerozhoduje o všem. Cíle se nemění. Jsme tu proto, abychom uspěli. A uděláme pro to všechno.