Mostecká brankářka Dominika Müllnerová (v modrém) dostává gól v utkání Ligy...

Mostecká brankářka Dominika Müllnerová (v modrém) dostává gól v utkání Ligy mistryň proti Györu. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Únava je znát, cítí házenkářky Mostu. Pomáhá jim i mentální kouč

  • 0
Po mistrovské lekci v Lize mistryň od mistrovského Györu se český mistr Most vrátil na mistrovskou stezku. Andělé v předehrávce 7. kola interligy házenkářek dobyli Hodonín a vedou tabulku už o tři body před arcirivalem Michalovcemi.

„Podstatné je, že jsme vyhráli a nikdo z týmu se nezranil. Už víc než měsíc hrajeme bez pořádného odpočinku a tréninku a na některých hráčkách už je to trochu znát,“ pozoroval trenér Jiří Tancoš.

Házenkářky Mostu se naladily na Ligu mistryň výhrou v Hodoníně

Černí andělé v Hodoníně ve středu uspěli 36:26, zato Michalovce doma klopýtly s třetí pražskou Slavií, remizovaly 26:26.

Zápas Mostu pozoroval i mentální kouč, který měl včera s družstvem schůzku. „Naším úkolem teď bude po nezbytné regeneraci začít s přípravou na nedělní utkání Ligy mistrů proti Sävehofu a motivovat hráčky k co nejlepšímu výkonu,“ uvedl na klubovém webu Tancoš.

Českého dominátora v neděli vyškolil světový hegemon Györ 46:21, v neděli Andělé od 19 hodin nastoupí znova v chomutovské hokejové aréně. 

Zápas se švédským Sävehofem bude jedním z klíčových bojů o postup ze skupiny. 

„Na Hodonín jsme uplatnili věci, které jsme v uplynulých dnech trénovali, například návrat do obrany. Byl znát jistý posun,“ pochvaloval si kouč.