Linda Jungová pálí z Mostu střílí v utkání proti Thüringeru v Poháru EHF.

Linda Jungová pálí z Mostu střílí v utkání proti Thüringeru v Poháru EHF. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Most skončil v Poháru EHF bez bodu. Ale se zkušenostmi, těší házenkářky

  • 1
Černoandělský paradox. Zatímco v Lize mistryň mostecké házenkářky získaly tři body, v nižší evropské soutěži Poháru EHF zůstaly letos na nule. Odsoudila je k tomu nedělní domácí porážka 28:29 s maďarským Debrecínem.

„Možná náš nejlepší zápas v Poháru EHF. Bohužel jsme zase nezískaly body, ale další cennou zkušenost ano, určitě se nám bude hodit. Nemáme se za co stydět,“ nezoufala navzdory prohře mostecká spojka Michaela Borovská.

V zápase útěchy mohli Černí andělé bodovat, ale Petra Maňáková jen deset vteřin před koncem promarnila sedmimetrový hod.

Mostecký kouč Ondřej Václavek s hodnocením Borovské souzněl: „Jednalo se z naší strany o nejlepší výkon, který jsme v Poháru EHF podali. Bod bychom si zasloužili, nepřálo nám štěstí. Přesto ale můžeme být spokojeni s tím, co jsme předvedli a jak jsme se prezentovali.“

I když už ani jeden celek nemohl postoupit, přišlo 800 fanoušků. „Maďarští i naši vytvořili super kulisu,“ užívala si Borovská i trenér vítězek Vilmos Köstner: „Atmosféra v hale byla velmi emotivní. I když už o nic nešlo, ani jeden tým to nevzdal a hrál se velmi dobrý zápas.“

Most se teď soustředí na interligu, kterou vede, v sobotu hraje v Šaľe. Titul má na dosah, chybí šest zápasů a má náskok devíti bodů před Michalovci a Slavií.