Mostecká házenkářka Michaela Borovská střílí na branku Michalovců.

Mostecká házenkářka Michaela Borovská střílí na branku Michalovců. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Interliga půjde stranou. Mostecké házenkářky chtějí uspět v Evropě

  • 0
Pikantní los pro Černé anděly v Poháru EHF. Mostecké házenkářky ve skupině A narazí podruhé v sezoně na Turkyně, které už letos vyřadily v kvalifikaci Ligy mistryň, na svůj spřátelený německý klub i na dvojnásobného vítěze soutěže Debrecín z let 1995 a 1996.

„Přál jsem si Érd s Markétou Jeřábkovou, naší bývalou oporou, to se mi nesplnilo. Jinak los je pro nás dobrý, kromě Maďarek týmy známe,“ poznamenal manažer českých šampionek Rudolf Jung ke včerejšímu losu ve Vídni.

Kastamonu Belediyesi, Turecko. Thüringer, Německo. A Debrecín Schaeffler, Maďarsko. Tři soupeři pro Most, který šel do losu z 1. koše jako vyřazený účastník Ligy mistryň. Právě ve finále zářijové domácí kvalifikace Andělé přemohli Turkyně 35:33, teď je potkají zase.

„Doufám, že je znovu vyřadíme. U nich čekám bouřlivé prostředí, ale doufám, že jsme se od září někam posunuli. Máme víc zkušeností, účast v Lize mistrů nám něco dala,“ míní Jung. „Thüringer je hodně spřátelený klub, držíme už asi šestiletý frojndčaft. Jsou kousíček od nás, jezdí k nám na letní přípravu, hrajeme spolu tři zápasy do roka, známe se velmi detailně.“ Za Thüringer nastupuje reprezentační kapitánka Iveta Korešová.

Šance probít se ze skupiny je podle mosteckého šéfa reálná. „Bude to náročné, ale s losem jsme celkem spokojení. Doufám, že šance jsou víc než 50 na 50. Chtěli bychom postoupit, ten cíl bude před tým postaven. Všechno tomu podřídíme, už teď začínáme s kondiční přípravou,“ plánuje Jung.

Skupinová fáze Poháru EHF se bude hrát v lednu a v únoru. „Je dobře, že se z Chomutova vracíme do své haly, která na Pohár EHF vyhovuje, nebudou tak velké náklady. Úspěchu v evropském poháru podřídíme všechno, interliga půjde dost stranou,“ nezakrývá Jung.

V interlize ovšem mají Andělé luxusní pozici, po 12 kolech vedou tabulku s bilancí 11 výher – 1 porážka s tříbodovým náskokem před úřadujícími šampionkami Michalovcemi, takže už teď sahají po titulu. Daleko však touží dojít i v Evropě, skupinová fáze Poháru EHF pro ně startuje už 4. ledna, kdy hostí německý Thüringer. Do čtvrtfinále play off postoupí dva nejlepší týmy z každé ze čtyř čtyřčlenných skupin.

Pohár EHF žen

los

Skupina A:
Baník Most
Kastamonu Belediyesi (Tur.)
Thüringer (Něm.)
Debrecín Schaeffler (Maď.) 

Los Mostu (termíny se můžou změnit):

9. 1. (doma) Thüringer
11. 1. (venku) Debrecín
18. 1. (v) Kastamonu
25. 1. (d) Kastamonu
1. 2. (v) Thüringer
8. 2. (d) Debrecín 

Skupina B:
Podravka (Chor.)
Siófok (Maď.)
Cisnadie (Rum.)
Kodaň (Dán.) 

Skupina C:
Lubin (Pol.)
Érd (Maď.)
Brašov (Rum.)
Odense (Dán.) 

Skupina D:
Bietigheim (Něm.)
Lada (Rus.)
Hernink (Dán.)
Storhamar (Nor.)


Témata: Ústecký kraj