ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Házenkáři Lovosic překvapili na Dukle, mají blíž k play off

  • 0
S tímto bodem se moc nepočítalo, o to cennější je. Házenkáři Lovosic uhráli na Dukle remízu 26:26 a jsou blíž k postupu do extraligového play off.

„Můžu být jednoznačně spokojený. Musím hráče pochválit za druhý poločas, kdy v defenzivní práci plnili taktické pokyny podstatně lépe než v první půli. Tím, že Dukla prostřídala, a dala šanci několika mladým hráčům, jsme se dostali do hry. Konec byl i trochu o štěstí. Jsem samozřejmě rád, že jsme ten zápas nepoložili, byť jsme už prohrávali o pět gólů,“ vypíchl lovosický kouč Pavel Farář.

Lovci v poločase prohrávali 10:15, pak 17:20 a v závěru 22:26. Skvělým finišem a čtyřgólovou šňůrou ale dovedli bitvu k remíze. „Utkání jsme měli pod kontrolou, vedli jsme 15:10, ale začátek druhého poločasu byl z naší strany bohužel hrozně špatný. Velmi jednoduše jsme se nechávali přehrávat. Lovosice se okamžitě dostaly do zápasu, pak už to byl jenom boj. Pro mě je bod zklamáním, měli jsme vyhrát,“ štvala domácí ztráta kouče Dukly Daniela Čurdu.

Lovci jsou tři kola před koncem základní části extraligy sedmí a mají postup ve svých rukách. Na deváté Hranice, které jsou nyní mimo play off pozici, mají tříbodový náskok, navíc poslední tři zápasy hrají Lovosice doma. Tuto sobotu hostí Nové Veselí (17.00), v neděli 16. února vyzvou Hranice (17.00) a v sobotu 22. února se utkají před kamerami ČT s Plzní (18.50).