Ivo Havel z Lovosic se prosazuje na brankovišti Jičína.

Ivo Havel z Lovosic se prosazuje na brankovišti Jičína. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Lovosičtí házenkáři narazí na Plzeň. Postavíme se jí čelem, plánují

  • 0
Stačilo nevyhrát minule doma s Hranicemi a mohli mít házenkáři Lovosic vysněného soupeře do play-off, pražskou Duklu. Takhle lovce čeká ve čtvrtfinále mnohem méně oblíbený sok, úřadující šampioni z Plzně.

„Proti Plzni se nám dlouhodobě moc nedaří, má skvělý tým, ale nezbývá nám než se k tomu postavit čelem. Nastoupit proti Dukle či Zubří by to taky nebylo jednoduché, ale Plzeň nám nesedí,“ netají lovosický kouč Vladimír Šuma.

Lovci už měli v základní části dohráno a jen čekali na soupeře v play-off. A protože Karviná ani Jičín v posledním kole nebodovaly, při shodě na 6.-8. příčce rozhodla až tabulka vzájemných duelů mezi Jičínem, Karvinou a Lovosicemi. Právě ty měly jako jediné v minitabulce aktivní skóre, skončily šesté a narazí tak na třetí Plzeň.

Nejhorší byl Jičín, který čeká vítěz základní části pražská Dukla. Hranice vyzvou Frýdek-Místek a Zubří Karvinou.

„My nijak nechtěli taktizovat, nevyšla nám poslední utkání v Karviné a na Dukle a prohrát ještě doma s Hranicemi, to už by byla ostuda. S Plzní to bude strašně těžké, ale třeba nás nakopne pohárové finále s Karvinou,“ přeje si Šuma.

Finále poháru je pro Lovosice generálkou na play-off, v Karviné hrají lovci ve středu, domácí odveta je na programu v pátek v 17 hodin.