Jaroslav Trkovský z Lovosic střílí v utkání s Karvinou. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Házenkáři Lovosic si pojistili mladé pušky. Vyzvou Brno

  • 0
Házenkáři Lovosic hlásí nové kontrakty pro své mladíky. Dres Lovců budou i v dalších sezonách oblékat talentovaní hráči Jaroslav Trkovský, Jan Kupa či Karel Holubec.

„Vsadili jsme na mládí a investici do budoucna. Jsme rádi, že se nám podařilo udržet celou osu mladých hráčů, kteří prodloužili smlouvy o dva a půl roku. Je to nová generace hráčů, se kterou bychom v budoucnu znovu chtěli hrát o nejvyšší příčky,“ přál si na klubovém webu lovosický ředitel Vojtěch Srba.

Osmnáctiletá spojka Jaroslav Trkovský už je hvězdou extraligy, se 78 góly je aktuálně čtvrtým nejlepším střelcem nejvyšší soutěže. Výrazně se prosazuje i 19letý Jan Kupa (zatím 56 branek), pevné místo v sestavě Lovců si vybojoval také 19letý pivot Karel Holubec. 

Lovosický Karel Holubec se vymanil z obrany jičínského Martina Kovaříka a...
Plzeňský Tomáš Nejdl se snaží prosadit přes Karla Holubce z Lovosic.

Lovosický Karel Holubec v akci.

„Současnou osu našeho týmu tvoří převážně mladíci, kteří už v letošní sezoně ukazují, jak velkým jsou příslibem do dalších let. Jsem rád, že náš kádr zůstane pohromadě a věřím, že se v brzké době znovu vyhoupneme na příčky, na kterých byli fanoušci Lovce zvyklí vídat,“ doufá lovosický kouč Pavel Farář.

Aktuálně jsou Lovci v extralize na sedmém místě, z minulého kola jsou povzbuzeni výhrou nad předním týmem soutěže Zubřím 30:29. V sobotu v 17 hodin nastoupí na palubovce desátého Brna. 

„Jedeme tam s jasným cílem, chceme si vzít zpět body, které jsme na podzim doma s Brnem ztratili. Zároveň chceme potvrdit dobrý výkon z utkání se Zubřím. Musíme si dát pozor na tvrdou obranu soupeře a jeho zkušené hráče, kteří si dokážou počkat na chybu a potrestat ji. Bude to boj,“ očekává Farář.