Momentka z utkání o třetí místo Extraligy házenkářů mezi Lovosicemi (v černém)...

Momentka z utkání o třetí místo Extraligy házenkářů mezi Lovosicemi (v černém) a Zubřím. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Házenkáři Lovosic odvezli ze Zubří jednu výhru. Rozhodnou doma?

  • 0
Házenkáři Lovosic v extraligové sérii o třetí místo nakročili k bronzovým medailím. Ze Zubří vezou bod za sobotní výhru 25:24, v nedělním thrilleru padli 33:34 až po penaltovém rozstřelu. „V první řadě chci poděkovat našim fanouškům, kteří nás do Zubří přijeli povzbudit. Byly chvíle, kdy byli slyšet v hale jen oni, to když se nám Zubří podařilo dostat pod tlak a hala ztichla. Jsme spokojení!“ radoval se na klubovém webu lovosický kouč Milan Berka.

V sobotním utkání Lovci po špatném úvodu ztráceli 4:9 a v poločase 11:14, ale nezabalili to a v 52. minutě bylo skóre srovnané 22:22. Rozhodla dramatická koncovka. Lovci šli do vedení 23:22 a i přes tři technické chyby v řadě dokázali držet těsný náskok, v 58. minutě vedli 24:23.

Pojistku mohl přidat Klimt, z nahazovačky ale přešlápl, na druhé straně kryl další pokus Zubří výborný Hrdlička v brance Lovců. V poslední minutě se navíc trefil Bičiště a branka Klímy již na srovnání domácím nestačila. „I když se nám nepovedl vstup do zápasu, tak jsme bojovností a výbornou podporou ze strany brankářů dostali soupeře pod tlak,“ ocenil Berka.

„Nedovolili jsme Zubří střílet jednoduché branky. Každý z hráčů si odehrál svůj čas, celá lavička žila a bylo vidět, že si hráči zápas užívají. I když jsme v utkání prohrávali větším rozdílem, tak všichni makali celé utkání,“ vyzdvihl kouč.

Nedělní drama ovládl 19letý domácí mladík Norbert Menšík. V poslední vteřině základní hrací doby poslal zápas do prodloužení proměněnou sedmičkou, stejný kousek zopakoval na konci nastaveného času a sám pak odstartoval vítězný rozstřel.

„Brankáři ho neznají, nemá nervy. Navíc fronta na sedmičku nebyla. Museli jsme vytáhnout několik dobrodružných řešení, která fungovala,“ oddechl si kouč Zubří Andrej Titkov, že série ještě není pro jeho tým ztracena. „Srovnali jsme bojovností a také díky štěstí,“ přiznal Titkov po rozstřelu, ve kterém gólman Malina zneškodnil dvě rány Lovosic. Série o bronz pokračuje v sobotu v 17 hodin v Lovosicích.