Momentka z utkání Ligy mistryň Most - Krim

Momentka z utkání Ligy mistryň Most - Krim | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Mostecké házenkářky čeká maďarská zkouška, Slavii sok z Lucemburska

  • 1
Házenkářky Mostu se o postup do skupinové fáze Evropské ligy, která nahradila dosavadní Pohár EHF, střetnou s maďarským týmem Váci NKSE, rozhodl vídeňský los. Pražskou Slavii čeká v European Cupu, tedy nástupci Vyzývacího poháru, lucemburský Käerjeng.

Úřadující české šampionky z Mostu se na rozdíl od loňska nedostaly do prestižní Ligy mistryň. V Evropské lize byly nasazeny do závěrečného třetího kvalifikačního kola, které by se mělo odehrát mezi 14. a 22. listopadem.

S týmem Váci se Černí andělé na evropské úrovni ještě nestřetli. Zatím netuší, zda budou moci hrát ve své hale, kde momentálně kvůli opatřením proti šíření koronaviru nemohou společně ani trénovat.

„Od pondělí 26. října snad bude výjimka pro společnou přípravu v hale, pokud by to nevyšlo, budeme to mít hodně složité,“ uvedl na klubovém webu manažer Rudolf Jung.

Vítězové dvanácti dvojzápasů se dostanou do hlavní fáze, v níž už jsou do čela jednotlivých skupin nasazeny ruská Lada, dánský Herning-Ikast, maďarský Siófok a rumunská Baia Mare. Boje ve skupinách začnou 9. ledna.

Slavia začne v Evropském poháru ve třetím kole, s Käerjengem se utká ve stejném listopadovém období. „Jedná se o bývalý klub HBC Bascharage, který jsme v roce 2006 vyřadili,“ napsaly Pražanky na facebooku.

,