Radost házenkářek Mostu.

Radost házenkářek Mostu. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Házenkářky Mostu vstoupily do Ligy mistryň výhrou v Lublani

  • 2
Házenkářky Mostu zvítězily ve svém prvním utkání v Lize mistryň na půdě slovinského týmu Krim Mercator 31:29 . Baník podržela 15 zákroky brankářka Müllnerová.

Mostečanky si premiérovou účast v nejprestižnější klubové soutěži zajistily díky výhře v kvalifikačním turnaji a na vítězné vlně pokračovaly i dnes v Lublani. Ve vyrovnaném utkání se mohly opřít především o výkon brankářky Dominiky Müllnerové, jež si připsala 15 zákroků.

Domácí dvojnásobné vítězky Ligy mistryň vyhrály o jeden gól 14:13 první poločas, ale v druhé půli byli úspěšnější „Černí andělé“. Svěřenkyně trenéra Jiřího Tancoše se deset minut před koncem dostaly do čtyřgólového vedení 27:23, které však Slovinky ještě dokázaly po mosteckých chybách v rychlých protiútocích zlikvidovat a srovnaly na 28:28.

Do vedení se však Krim nedostal - v 56. minutě dala na 30:29 Jana Šustková a poté co Müllnerová zlikvidovala několik pokusů domácích, rozhodla definitivně několik sekund před koncem svým šestým gólem nejlepší střelkyně Mostu Dominika Zachová.

Tancoš byl z velmi překvapivé výhry nadšený. „Krim je tradiční účastník Ligy mistryň, jedná se o velmi dobře sehraný tým, jeho hráčky oproti našim mají výškovou i váhovou převahu. My jsme před zápasem nedokázali úplně přesně odhadnout jeho sílu. Do Slovinska jsme jeli s tím, že chceme odehrát co nejlepší zápas, abychom předvedli, že nejsme v Lize mistryň náhodou a nechceme v ní být pouze do počtu,“ uvedl pro klubový web Tancoš.

„To se nám podařilo a přesvědčili jsme se, že se můžeme postavit i nejlepším evropským týmům, což nás ohromně těší. Samozřejmě bychom v našem dnešním výkonu našli rezervy, ale na to se v tuto chvíli nesoustředíme a chceme si naplno užívat vítězství,“ dodal.

Za týden přivítají české šampionky v Chomutově velké favoritky Györ s Janou Knedlíkovou. Úřadující trojnásobné vítězky soutěže dnes zahájily jasnou výhrou 35:23 nad švédským Sävehofem.

Házenkářská Liga mistryň -

1. kolo základní skupiny D

Krim Mercator - Most 29:31 (14:13)
Nejvíce branek:
Varagičová 12/1, Baričová 6/3, Zuličová a Van Kreijová po 3 - Zachová 6/3, A. Kostelná 5, Stříšková 4.

Györ - Sävehof 35:23 (za domácí Knedlíková 3).

,
Témata: poháry, Lublaň