České házenkářky před utkáním s Německem.

České házenkářky před utkáním s Německem. | foto: Robert Grim/chf.cz

Zápasy házenkářek v kvalifikaci ME proti Švédsku byly odloženy

  • 0
Kvůli pandemii koronaviru byly odloženy dva březnové zápasy českých házenkářek v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy proti Švédsku i čtvrtfinále Vyzývacího poháru mezi Karvinou a Duklou Praha.

Rozhodla o tom evropská federace EHF, která přerušila všechny své soutěže nejméně do 12. dubna.

České házenkářky měly se Švédskem odehrát třetí a čtvrtý z celkových šesti zápasů evropské kvalifikace. Národní tým měl Seveřanky nejprve 25. března přivítat v Zubří a o čtyři dny později nastoupit k venkovní odvetě. Po úvodních dvou duelech čtyřčlenné kvalifikační skupiny svěřenkyně trenéra Jana Bašného drží stoprocentní bilanci a nakročily k postupu na šampionát.

Odložené reprezentační zápasy by se mohly odehrát v prvním červnovém týdnu, který EHF už dříve stanovila jako náhradní termín. „Situace se ale rychle vyvíjí a náhradní termíny či další vývoj jednotlivých soutěží i reprezentačních utkání bude záležet na dalších jednáních i legislativních krocích jednotlivých zemí, stejně jako na vývoji zdravotní situace v Evropě,“ uvedl na svém webu český svaz.

Karviná s Duklou se měly ve čtvrtfinále Vyzývacího poháru nejprve utkat 22. března na hřišti slezského týmu a odveta se měla uskutečnit o týden později v Praze.

,