Karvinou prověří německý velkoklub

Karviná - Házenkáři Karviné vstoupí nedělním soubojem s neporaženým Flensburgem do druhé části bojů v základní skupině Ligy mistrů. Úvodní vzájemný duel skončil osmibrankovou výhrou bundesligového velkoklubu, ovšem Flensburg rozhodně nehodlá soupeře podcenit.

Severoněmecký velkoklub je po nedávné senzační remíze v Prešově vyléčen z podceňování. Třicetičlenná výprava přiletí už dnes do Ostravy a během soboty si halu osahá ve dvou trénincích.

"Už z toho je patrné, že nás berou za kvalitního soupeře a ne za nějaké nazdárky," řekl manažer karvinského klubu Miroslav Pelech.

Oba soupeři v týdnu vyladili pohodu v předehrávkách domácích soutěží. Zatímco Karvinští v klidu zvládli Sečovce, Flensburg doma rivala z Pfulingenu nešetřil a zdrtil ho potupným skóre 39:21. Slezané se však bojí spíše vlastních technických chyb.

"Vždycky, když se v tomto směru udržíme na rozumném počtu, dokážeme vzdorovat všem špičkovým klubům. Pokud se technických chyb ve větší míře nevyvarujeme, pochopitelně je zaděláno na průšvih," tvrdil Pelech.

Doma se může Karviná opřít o obvyklou podporu diváků. Jinak je ve výhodě německá strana, která ročně hospodaří s rozpočtem nejbohatších českých hokejových klubů.

 "Díky tomu mají i mnohem vyrovnanější kádr, ale my se nebojíme. Pomůžou nám fanoušci a věřím, že zachytají gólmani, kterým zápas ve Flensburgu moc
nevyšel," dodal Pelech.

Utkání se hraje v karvinské hale v tradičním čase od 10:30. 

,