Karviná zahájí sérii s Drottem v Halmstadu

Karviná - Příští neděli vstoupí házenkáři Karviné do osmifinále Poháru vítězů pohárů. Čeká je švédský Drott. "Neponecháváme nic náhodě, pracujeme na tom, abychom měli co nejvíce informací včetně videozáznamu," řekl manažer Miroslav Pelech. Český zástupce hraje první zápas 144. prosince na palubovce soupeře, odveta je na programu za týden.

Zástupci slezského klubu, který se do PVP přesunul z třetího místa ve skupině Ligy mistrů, nyní řeší nejvýhodnější způsob dopravy.

Před časově náročnou cestou do Skandinávie si vedení pohrává s více variantami. "Zatím jsme se nijak nerozhodli. Jedna věc je úspora času a pohodlí, druhá a neméně důležitá, finanční stránka," uvedl Pelech.

Drott, poražený finalista loňského ročníku švédské ligy, po slabším úvodu poskočil na páté místo v domácí soutěži. Přehnané obavy by však v případě Karviné asi nebyly na místě.

Desetinásobný mistr Švédska, jehož barvy hájí také český legionář Daniel Kubeš, si v předchozích kolech PVP velmi nevýrazně poradil se zcela neznámými celky z Itálie a Islandu.

Další zápasy osmifinále:
Essen - Záporoží (Ukr.), Hafnarfjord (Isl.) - Créteil (Fr.), Partizan Bělehrad - Portland San Antonio (Šp.), Valladolid (Šp.) - Čechovští medvědi Moskva, Ankara - Sandefjord (Nor.), Sporting Lisabon - Redbergslids (Švéd.), Kielce (Pol.) - Gorenje Velenje (Slo.).

,