Plzeňský házenkář Martin Cvikl proti důrazné obraně Jiřího Groha z Jičína.

Plzeňský házenkář Martin Cvikl proti důrazné obraně Jiřího Groha z Jičína. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Pokud chceme v Zubří uspět, musíme se výrazně zlepšit, zní z Jičína

  • 0
Dalším kolem pokračuje o víkendu další kolo nejvyšší házenkářské soutěže. Jičín k němu zavítá na palubovku Zubří, kde se představí v sobotu od 19 hodin.

Východočeši se vrátili po dlouhé zimní pauze do extraligy vítězně, když minulý týden před domácím publikem vyhráli v důležitém duelu směrem k play off s Hranicemi těsně 18:17. K dokonalosti měl však výkon daleko.

„Zápas proti Hranicím nám ukázal, že máme určitě co zlepšovat. Podobný výkon, kterým jsme se prezentovali proti Hranicím, by nám na body v Zubří rozhodně nestačil,“ ví před sobotním duelem hráč Jičína Jiří Groh.

Zubří po pauze doma překvapivě prohrálo s Kopřivnicí 25:29, přesto bude proti Ronalu jasným favoritem, když mu patří čtvrté místo v tabulce, zatímco Jičín je osmý.

„Před blížícím se play off velmi důležité utkání s nepříjemným soupeřem z Jičína, který nám nedá nic zadarmo. Po výkonu v minulém zápase se musíme vrátit zpět k naší stabilní hře v obraně i útoku,“ uvedla spojka Zubří Matěj Havran.

První vzájemný zápas v letošní sezoně dopadl jednoznačně lépe pro Moravany, kteří v Jičíně dokázali vyhrát 32:24. „Pro nás je především důležité, abychom se začali prezentovat házenou, která nám v dalších kolech zajistí účast play off, což je naším cílem,“ doplnil Groh.