Ilustrační foto z duelu házenkářů Jičína (červená)

Ilustrační foto z duelu házenkářů Jičína (červená) | foto: Milena Sojková, MAFRA

Start po pauze, Jičín hned hraje o bytí a nebytí pro play off

  • 0
Mají za sebou více než měsíční přestávku a hned je čeká zápas, který může o úspěšnosti či neúspěšnosti této sezony hodně napovědět. Házenkáři Jičína dnes hostí v prvním kole letošního roku tým Hranic, půjde o souboj dvou sousedů v tabulce, kteří balancují na hraně postupu či nepostupu do play off. Devátý Jičín je těsně mimo, osmé Hranice těsně uvnitř.

Dnes večer ale může být všechno jinak, rozdíl mezi soupeři je pouze jednobodový ve prospěch Hranic. „Pokud chceme, stejně jako v předešlých letech, postoupit mezi osm nejlepších týmů, tak nám povinnost velí zvítězit,“ uvedl Aleš Babák, jeden z trenérů jičínského družstva.

Jak úspěšně na to, si Jičínští vyzkoušeli na podzim, kdy v Hranicích vyhráli těsně 21:20. „Soupeř určitě nastoupí s maximálním odhodláním nám podzimní porážku z vlastní palubovky vrátit,“ předpokládá Babák.

Jičínští za sebou mají náročnou, téměř měsíc trvající zimní pauzu. V jejím rámci mimo jiné absolvovali turnaj v Povážské Bystrici, kde skončili třetí. „Jdeme do důležitého souboje, ale bohužel nastoupíme oslabení o některé klíčové hráče základní sestavy, kteří si v zimní pauze přivodili dlouhodobější zranění,“ sdělil Babák.

Dnešní utkání v Jičíně začne v 18 hodin, poté na extraligu čeká ještě dalších šest kol základní části.