Házenkáři Nového Veselí.

Házenkáři Nového Veselí. | foto: Tomáš Blažek, MAFRA

Je to derby, zve na Duklu kouč házenkářů Nového Veselí

  • 0
„S obrovskou pokorou, ale určitě ne ustrašení. A o to více motivovaní.“ Tak v sobotu od 17 hodin podle svého kouče vstoupí házenkáři Nového Veselí do domácího duelu s pražskou Duklou.

„Utkání s Duklou bych nazval derby. Protože s ní máme dvacet let nastavenou spolupráci,“ připomíná trenér Pavel Hladík doby, kdy místní Sokol hrál pouze druhou ligu a Pražané v Novém Veselí občas nastupovali ke svým „domácím“ utkáním evropských pohárů.

„Naše provázanost je veliká, lidé zde Duklu znají, vnímají ji, chodili na ni. Je to klub, u kterého uznáváme obrovskou tradici a historii,“ připomíná Hladík pět účastí Dukly ve finále PMEZ, ozdobených třemi vítězstvími (1957, 1963 a 1984).

„A dnes je možnost proti nim hrát a porážet je. Takže je to pro nás specifický zápas,“ pokračuje Hladík před duelem s více než třicetinásobným mistrem republiky (28x Československo, 3x Česká republika).

Do utkání Sokol nastupuje v pozici tabulkově lépe postaveného týmu: Nové Veselí je aktuálně v extralize na třetím místě, Dukla je devátá. „Obrovským favoritem zápasu je ale Dukla. Hraje za ni Jakub Sviták, který je nečitelný a umí všechno,“ oceňuje Hladík soupeře.

„Ale my budeme doma, jsme v dobrém rozpoložení, nahoře v tabulce. Určitě budeme chtít Duklu pozlobit, utkání zvládnout a vyhrát,“ dodává kouč domácích.

Domácí celek však nebude kompletní: kvůli lehčímu zranění nenastoupí Ondřej Skalický. „Podvrtl si kotník. Snad to nebude nic vážného, ale na utkání nebude,“ uvedl Hladík.