Momentka z interligového utkání Plzeň - Zlín

Momentka z interligového utkání Plzeň - Zlín | foto: Petr Eret, MF DNES

Sladká porážka. Plzeňské házenkářky už mají jistou záchranu v interlize

  • 0
Ještě během sobotního zápasu dorazila zpráva z Písku, která smazala poslední hrozbu. Porážka Hodonína na jihu Čech totiž dala házenkářkám DHC Plzeň definitivní jistotu, že zůstávají mezi elitou. Že pak ve třetím kole play out ženské MOL ligy nestačily doma na Zlín, kterému podlehly 23:31, jim tak náladu příliš pokazit nemohlo.

„Ale zůstali jsme trochu za očekáváním, z mého pohledu jsme nebyli na utkání stoprocentně koncentrovaní. Z toho pramenily problémy, nefungující obrana a zbytečné chyby vpředu,“ mrzelo přesto plzeňského trenéra Richarda Řezáče.

DHC prakticky celý zápas dotahoval náskok soupeře. Nadějně vypadal vstup do druhého poločasu, ve 37. minutě Franzová snížila skóre na 12:15. Ale Zlín drama nepřipustil a rychle získal zpět větší náskok, i díky dobrým zákrokům gólmanky Vašulkové. Plzeň se naopak musela obejít bez své brankářské jedničky, reprezentantku Řezáčovou mezi tyče nepustilo zranění nohy. 

„Ale i Míša Malá si připsala několik spolehlivých a pěkných zákroků, ačkoliv jí obrana tentokrát příliš nepomohla. Dnes nám to vzadu nefungovalo, soupeř si zaslouženě odvezl dva body,“ uznal Řezáč.

I tak už může zbytek sezony prožít v klidu. Poslední Hodonín na Plzeň ztrácí sedm bodů a ve zbývajících třech kolech play out se tak již na DHC nemůže dotáhnout.

Duel proti Zlínu zároveň načal sérii tří domácích zápasů v řadě. Již ve středu Plzeňanky nastoupí proti Písku (18), v neděli pak přivítají sestupující Hodonín.