Trenér Nového Veselí Pavel Hladík děkuje divákům za podporu.

Trenér Nového Veselí Pavel Hladík děkuje divákům za podporu. | foto: Tomáš Blažek, MAFRA

Kouč Nového Veselí: Nažhavení jsme hodně, starost nám dělají jen zranění

  • 0
Házenkáři Nového Veselí vstoupí už zítra v pátek do další extraligové sezony. Hned na úvod se Sokol představí domácímu publiku v souboji s Frýdkem-Místkem.

Kádr házenkářů Nového Veselí doznal oproti loňské sezoně dost výrazných změn, klub opustilo hned sedm hráčů!

„Což samozřejmě navozuje pocit, že musíme být logicky výrazně slabší, ale já si to nemyslím. Osu týmu se nám podařilo udržet a mladí kluci, které jsme do kádru zařadili, podle mě dokážou ta prázdná místa dobře zaplnit,“ nechal se slyšet hlavní trenér Sokola Pavel Hladík.

Mimochodem on sám prý také dostal další nabídku na odchod z Nového Veselí.

„Tak je to v podstatě každý rok. Ale já říkám, že dokud cítím podporu vedení klubu, tak budu asi jen těžko odcházet. Tenhle klub je něco jako moje další dítě, navíc jsem přímo odsud,“ vysvětloval důvody svého setrvání. „I když na druhou stranu musím přiznat, že se jednalo o lukrativní nabídky.“

Podle něj snad nebyl jediný člen loňského extraligového A-týmu Nového Veselí, který by nějakou nabídku nedostal.

„Základ ale vydržel, což je pro nás velmi dobré znamení. Je vidět, že kluci mají k Novému Veselí vztah, chtějí tady být. Vědí, že se o ně staráme, jak jen to jde nejlíp. Jsme takový rodinný tým. V tom je naše síla,“ měl jasno Hladík.

Těmi, kdo dali Sokolu vale, jsou Jiří Dolejš, který zamířil do Jičína, a Jan Kupa, jenž odešel do Lovosic. Jediný extraligový házenkářský klub z Vysočiny už nebudou reprezentovat ani Derviš Birdahič, Roman Chosík, Martin Přibyl, Matouš Valoušek a Adam Nedvěd.

Největší posila? Chorvat Kežić

Naopak směrem do Nového Veselí se vydal Josip Kežić. Chorvatská spojka přišla coby volný hráč po ukončení smlouvy v Řeckém PAOK Soluň. S ním Kežić obsadil třetí místo v nejvyšší soutěži.

„Chtěli jsme ho už loni,“ prozradil Hladík. „Víte, my máme obecně mladý tým, a tudíž jsme potřebovali někoho zkušeného, kdo by mužstvu udal určitý směr. Věříme, že Josip zapadne a bude opravdu velkou posilou,“ přidal přání.

Hlavní cíle pro novou extraligovou sezonu má Nové Veselí hned tři. „První: hrát extraligu dlouhodobě, což znamená udržet se,“ začal s vypočítáváním trenér. „Druhý: nechceme být horší než loni, takže minimálně zopakovat deváté místo. A třetí cíl je vlastně spíš sen, rádi bychom si zahráli play off,“ přiznal Hladík.

Jenže hned na úvod musí trenéři řešit velkou nepříjemnost. „Aktuálně jsme minus tři hráči základu. Kluci mají zdravotní problémy a netušíme, zda vůbec někdo z nich bude moct nastoupit do prvního zápasu. Naše fyzioterapeutka dělá maximum, aby dala dohromady alespoň jednoho,“ povzdechl si Hladík. „Naštěstí ani u jednoho by se nemělo jednat o nějaký dlouhodobý problém,“ doplnil.

Výhoda domácího prostředí

Každopádně to hází zápas prvního kola soutěže do úplně jiného světla. Sokol zítra hostí od 19 hodin před vlastním publikem Frýdek-Místek.

„Samozřejmě jsme ho chtěli porazit. Brali jsme fakt, že začínáme doma, jako výhodu. Jenže takhle víme, že nebudeme kompletní, a tudíž nás čeká moc těžké utkání,“ zamýšlel se trenér.

Celkově se prý ale jeho tým na novou sezonu v nejvyšší domácí soutěži těší. „Nažhavení jsme hodně,“ ujišťoval Hladík. „Starost nám dělají jen ta zranění.“