Michaela Borovská (vpravo) z Písku proniká obranou Mostu.Vlevo Karin Schererová.

Michaela Borovská (vpravo) z Písku proniká obranou Mostu.Vlevo Karin Schererová. | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Házenkářky Písku vstoupí do interligy na půdě posílené Poruby

  • 0
Začíná interliga házenkářek. Písek bude v prvním kole hrát o víkendu v Porubě, která se před sezonou vydatně posílila.

V píseckém celku zůstaly Iveta Luzumová, Stellnerová, Borovská i brankářka Skálová. Novou brankářkou je Brožová z Kobylis a dále přišly Janoušková z Plzně a Kadeřábková z Vršovic. Zapojila se i bývalá hráčka Jindřichova Hradce Keslerová a zkušená Francouzka Méghane Sozetová. Janoušková už v Písku hostovala.

Dvě hráčky nepokračují. Brankářku Káplovou vyřadila ze hry vleklá zranění a manželka bývalého kouče Jana Salače Salačová ukončila hostování. Tým povede trenér Jan Slavík.

Po minulém ročníku jsou v Písku opatrnější na velká slova. Loni se v přípravě týmu dařilo. Vyhrál dva turnaje a porážel silné soupeře. Interliga ho pak zradila. Úvod mistrovské sezony se nepovedl a Písek už v další části sezony ztrátu nedohonil.

Písečtí si považují úspěchu ve Vyzývacím poháru, kde hrál Sokol čtvrtfinále a moc nechybělo, aby se dostal do semifinále. I letos hrál Písek v přípravě dobře. Znovu zvítězil v turnaji v Otrokovicích, potřetí v řadě. Neprohrál deset utkání za sebou a předváděl nápaditou házenou.

V úvodu interligy jede do Poruby, která se posílila. "Chceme se pokusit co nejlépe uspět ve stále silnější konkurenci," uvedl vedoucí týmu Michal Horák.

Výsledky z přípravy v Písku nepřeceňují. Michalovce v Otrokovicích nebyly kompletní, stejně jako Olomouc. Zaujala brankářka Brožová. Je mladá a má potřebnou pohyblivost, i když je vysoká. Kádr je širší a možnosti střídání lepší.