Zubří - Braga: Svatopluk Pernica, Dário Andrade

Zubří - Braga: Svatopluk Pernica, Dário Andrade - Tvrdý souboj svádí zuberský házenkář Svatopluk Pernice (vepředu) s hráčem portugalské Bragy Dáriem Andradem | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Házenkáři Zubří odletěli do Bragy. Pro postup?

Braga (Od zvláštního zpravodaje MF DNES) - Trápit se mizerným výkonem, který předvedli v nevydařeném extraligovém utkání na Dukle? Na to zuberští házenkáři nemají prostor ani čas. Jejich myšlenky už směřují k sobotní odvetě 2. kola Poháru vítězů poháru s portugalskou Bragou. Tým se k němu vydal rovnou z Prahy.

"Zápas na Dukle nám opravdu nevyšel, ale jedna porážka sezonu nedělá. Loni jsme podobně padli v Lovosicích," poznamenala spojka Gumáren Zubří Štepán Randýsek. "V Braze to bude určitě lepší," nepochybuje.

Na zápasové zklamání mužstvo zapomínalo při rehabilitaci v tréninkovém centru na Julisce, odpoledne strávilo na cestách. Z Prahy letěli do Lisabonu a pak do Porta. Potom následovala padesátikilometrová cesta autobusem do Bragy. Do haly to mají hráči kousek, bydlí zhruba 300 metrů od ní.

"Nikdo z nás tam nebyl, moc se těšíme. Bude to zase něco jiného," připomněl Randýsek, že v minulých sezonách Zubří většinou hrálo s týmy z východní Evropy.

Zubří jde do odvety v nepříznivé pozici, protože domácí zápas s portugalským vicemistrem o gól prohrálo. Na druhou stranu tým žene velké odhodlání a víra, že hůře než v Praze už hrát nemůže.

"Stále věříme, že sérii ještě můžeme zvrátit. Jinak bychom k odvetě ani nemuseli jezdit," podotkl Randýsek.

"Potřebujeme se chytit. A pokud ne výsledkem, tak aspoň hrou. Čeká nás pak těžká série v extralize a další vydařený výkon proti Braze nás může nastartovat," věří trenér Jiří Kekrt.

Zatímco klub hraje v Portugalsku poprvé, trenér Kekrt má s tamní házenou zkušenosti. Před lety v při svém prvním angažmá v Karviné mu ve stejném poháru jen těsně unikl postup přes Porto.

"Jen si přeju, ale to tentokrát mělo lepší konec," naznačil kouč, který už má jasno, co bude na Bragu platit. "Hlavně musíme ubránit jejich pivotmana. Ten nám doma dělal velké problémy," připomněl.