Milan Ivančev z Plzně útočí na branku Poreče. | foto: Petr Eret, MAFRA

Házenkáři Plzně v Poháru EHF chorvatského soka porazili, ale nezlomili

  • 0
Házenkáři Plzně vstoupili do evropských pohárů domácí výhrou 27:24 nad Porečí. Odveta druhého předkola EHF Cupu se hraje příští neděli v Chorvatsku.

Stačilo odehrát 23 minut a městská hala na plzeňských Slovanech tepala euforií. Domácí Talent M.A.T. měl proti chorvatské Poreči brilantní úvod a po rychlých brejcích, které Fořt a za pár vteřin Vinkelhöfer zakončili ranou pod horní tyč, se utrhl už na osmibrankový náskok 14:6! Byl to nejpovedenější úsek českého mistra v zápase. Ještě do poločasu se soupeř zmátořil, do kabin se šlo za stavu 15:11.

„Možná tam došlo k nějakému uspokojení, ale i tak jsme měli i další šance náš náskok zvýšit. Samozřejmě jsme chtěli pokračovat, ale Poreč je kvalitní tým, tohle naše vedení ho nezlomilo,“ uvedl plzeňský trenér Martin Šetlík.

Po pauze už to byla tvrdá dřina. Poreč trpělivě ukrajovala z náskoku domácích a v 50. minutě pláchl do trháku Marič, prostřelil gólmana Motlíka a srovnal skóre na 21:21. „Moc se nám nepovedl začátek druhé půle, zahodili jsme pár šancí a pustili Poreč zpátky do hry. Ale naštěstí jsme zvládli klíčové okamžiky v závěru utkání,“ popisoval Šetlík.

Dvěma trefami z levého křídla vrátil Talentu dvoubrankový náskok Vinkelhöfer, na podstřel Obranoviče zareagoval bývalý hráč Poreče ve službách Plzně Ivančev a poslední tři góly obstaral se sedmi brankami nejlepší střelec zápasu M. Škvařil. Ten poslední, kterým podtrhl skóre na 27:24, dal dvanáct vteřin před koncem. „Je důležité, že jsme vyhráli. Za týden se uvidí, na co bude náskok stačit. Všechno je otevřené, můžeme tam jet s reálnými myšlenkami na postup,“ věří kouč.

Duel nedohráli domácí Šindelář a porečský Kobetič, oba za úder do obličeji viděli červenou kartu.

Už ve středu si Plzeň předehraje duel 7. kola extraligy, od 17.30 hodin hostí na Slovanech v repríze finále uplynulé sezony Lovosice.