UHNI MI Z CESTY! Francouz Daniel Narcisse pálí na branku, blokovat se ho snaží

UHNI MI Z CESTY! Francouz Daniel Narcisse pálí na branku, blokovat se ho snaží Španěl Victor Tomas Gonzalez. | foto: Reuters

V reprezentaci končíme, shodly se házenkářské hvězdy Omeyer a Narcisse

  • 1
V minulosti byli oba vyhlášeni nejlepšími házenkáři světa, s francouzským týmem opakovaně získali všechny myslitelné trofeje. Teď brankář Thierry Omeyer a spojka Daniel Narcisse oznámili: je čas v reprezentaci skončit.

Naposledy se v dresu s trikolórou představí v květnu ve dvou zápasech kvalifikace mistrovství Evropy s Norskem.

„Pokud existuje ideální moment pro takovýhle krok, tak je to po lednovém triumfu na domácím mistrovství světa. Je čas skončit, všechny cíle v národním týmu jsem si splnil,“ řekl čtyřicetiletý Omeyer na tiskové konferenci.

„Bylo to těžké rozhodnutí. Jsem hrdý na to, že jsem francouzský dres nosil tolik let,“ doplnil o tři roky mladší Narcisse.

Oba s reprezentací vybojovali zlaté olympijské medaile v letech 2008 a 2012. Shodně mají také tři evropské tituly (2006, 2010 a 2014). Omeyer triumfoval pětkrát na světovém šampionátu (2001, 2009, 2011, 2015 a 2017), Narcisseovi chybí titul z roku 2011, protože o turnaj přišel kvůli zranění.

Omeyer, který byl vyhlášen nejlepším házenkářem světa v roce 2008, má na kontě 356 reprezentačních startů. Nejlepší světový hráč roku 2012 Narcisse odehrál za Francii 309 utkání.

Oba budou pokračovat na klubové úrovni, s Paris St. Germain mají smlouvu i na příští sezonu.

,