Momentka z extraligového utkání Plzeň - Jičín

Momentka z extraligového utkání Plzeň - Jičín | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Házenkáři Jičína v oslabené sestavě na polské týmy nestačili

  • 0
Na tradiční turnaj do polského Glogówe cestovali házenkáři Jičína v značně oslabené sestavě, když z různých důvodů chybělo šest hráčů. I tak na turnaji poznali, že prvoligová házená v Polsku je dál než u nás.

V prvním utkání se Jičín střetl s čtvrtým týmem loňského ročníku nejvyšší polské soutěže MMTS Kwidzyn. S tím držel v prvním poločase krok. Dokonce na začátku utkání vedli 6:1. Jenže nakonec první poločas prohráli o čtyři branky a celé utkání o jedenáct 20:31.

V prvním poločase byl k vidění zajímavý moment, kdy při silném dešti začalo pršet střechou na palubovku. Nakonec pořadatelé vše zvládli a mohlo se pokračovat. Pět branek na straně Jičína zaznamenal v zápase Kolc.

V druhém zápase na turnaji se Jičín utkal o celkové třetí místo se Štětínem. V tom ho zradilo proměňování vyložených šancí. Poločas skonči už o šest branek pro Štětín a v druhém poločase dostali příležitost i hráči širšího kádru Jičína. Nakonec z toho byla prohra 18:31.

Východočeši tak na turnaji skončili poslední, přesto byli trenéři s určitými fázemi zápasu spokojeni. Spokojenost panovala i se zapojením nových hráčů do sestavy.

Už o tomto víkendu se v Jičíně odehraje mezinárodní turnaj Kers cup. Toho se zúčastní kromě Jičína i Plzeň, polské Glogów a Povážská Bystrica ze Slovenska.

Ještě před začátkem turnaje změří síly v přátelském utkání s Povážskou Bystricí. Zápas se hraje ve čtvrtek od 19.00.