(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Ladislav Němec, MAFRA

První vítězství v poháru. Házenkáři Plzně porazili Glasgow o 27 branek

  • 1
Házenkáři Plzně si v úvodním zápase 1. kola Poháru EHF poradili s Glasgow poměrem 39:12. Odveta je na programu v pondělí od 14:00, hrát se bude opět v plzeňské hale na Slovanech. Pokud domácí celek o náskok nepřijde, narazí v říjnovém druhém kole na rumunskou Constantu.

Skotští amatéři se představili v pohárové Evropě poprvé a od začátku bylo zřejmé, že čeští vicemistři budou nad jejich síly. Domácí tým ve 12. minutě vedl už 11:1 a gólmani glasgowského celku si v první půli nepřipsali ani jeden úspěšný zákrok. Dvakrát je zachránila tyč a Jakubu Šírovi rozhodčí odpískali přešlap, v poločase tak Plzeň vedla o 17 gólů.

Trenér Michal Tonar mohl poslat do hry všechny svěřence. „Takové zápasy nás ve zbytku sezony asi nepotkají,“ řekl plzeňský kouč na klubovém webu. V pondělní odvetě už plánuje spíš zkoušet směrem k extraligové premiéře v Kopřivnici. „Teprve ta nás prověří. Rozhodně nepůjde proti Glasgow o nějaké honění skóre,“ dodal Tonar.

Nejlepším střelcem zápasu byl autor sedmi gólů Jan Chmelík, šest branek přidal Jakub Douda. „Chtěli jsme vydržet v tempu šedesát minut. Bohužel v obraně jsme po přestávce několikrát propadli,“ doplnil Tonar.

Úvodní utkání 1. kola Poháru EHF házenkářů

Plzeň - Glasgow 39:12 (22:5)
Nejvíce branek: Chmelík 7, Douda 6, Šafránek 5, Ivančev a Nejdl po 4 - Sagias 3.

,