Házenkáři Plzně se radují ze zisku mistrovského titulu.

Házenkáři Plzně se radují ze zisku mistrovského titulu. | foto: ČTK

Léto v Alpách aneb jak jsem poznal házenkářské mistry

  • 0
Vraťme se na chvíli do loňského července. Na začátku přípravy na sezonu vyrazili házenkáři Talentu M. A. T. Plzeň na soustředění do rakouského Latschau, dočasným domovem se jim na týden stal penzion Golm. A já měl jedinečnou šanci poznat tým trenéra Martina Šetlíka i zevnitř. Jak se jevil?

Radek Motlík. Stejně impulzivní jako v házenkářské brance dokázal být i při túře v Alpách nebo cyklistické vyjížďce po okolních kopcích. Karel Šmíd. Tichý chasník, poctivý dříč. Hodně na sobě zapracoval po fyzické i mentální stránce.

Petr Vinkelhöfer. Jeden z lídrů týmu. Vynikající házenkář, ale v Rakousku ukázal, že také cyklista.

Jakub Šindelář. Další z tahounů. Chlapík, který nevypustí ani fotbalový zápas Staří - Mladí. Jeho touha vítězit je obrovská.

Michal Tonar. Ač na hřišti mančaft diriguje, moc toho nenamluví. „Dělej, natáčej to,“ vybízeli mě jeho spoluhráči, když si hlasitě ulevil v cíli jedné z horských etap na kole.

Milan Škvařil. Pravý opak Tonara, jeho dvojče, hrají spolu odmalička. Neuvěřitelná studnice historek, které zpříjemňovaly chvilky volna. A také tak trochu věčný rebel.

Jiří Fořt. Milovník aut, specialista na tvrdou defenzivní práci, další nesmlouvavý bojovník.

Jakub Škvařil. Svérázný chlapík. V Rakousku dřel, ale sezona mu pak moc nevyšla. I kvůli velkému vytížení v civilním zaměstnání.

Jan Blecha. Patří k těm mladším, ani v letní přípravě se moc neprojevoval. Ale jeho chvíle na hřišti by měly přijít. Hodně brzy.

David Poloz. Ten byl v létě úplným nováčkem, v horách proto „neremcal“ a šlapal. Už tam se ale ukázalo, že má obrovský potenciál, což v sezoně potvrdil.

Josef Jonáš. Další novic, cestou autem do Rakouska téměř nepromluvil. Chvilku trvalo než zapadl, ale tým si ho srovnal. A ve čtvrtém finále byl klíčovou zbraní.

Jakub Strýc. Na soustředění v Rakousku měl smůlu na zranění, v sezoně se ale postupně lepšil a na pivotu doplňoval Jakuba Šindeláře. Ondřej Šafránek. Benjamínek, syn jednoho z šéfů klubu, ale dával o sobě hodně vědět. Velký příslib.

A kdo další?

Mladíci Jakub Tonar a David Bičiště v Rakousku nebyli, stejně jako reprezentant Petr Linhart, který doléčoval zraněné koleno. Srbská posila Milan Ivancev dorazila těsně před startem zlaté sezony.