Petra Vinkelhöfer poslouchá pokyny Michala Tonara.

Petra Vinkelhöfer poslouchá pokyny Michala Tonara. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Nastoupí Zubří? Bude důležité udržet nervy, říká plzeňský kouč Tonar

  • 0
Chaos a hrubé chyby, kterými delegátka a rozhodčí ovlivnili závěr druhého semifinále extraligy mezi házenkáři Zubří a Plzně, se snaží nevnímat. Byť ještě ve čtvrtek nebylo jasné, jestli se plánované dva zápasy v městské hale na Slovanech vůbec uskuteční.

„To, jestli je stav série 1:0 nebo 1:1, do naší přípravy moc nezasahuje. My každopádně chceme v domácím prostředí získat dvě vítězství,“ hlásil Michal Tonar starší, trenér Talentu Robstav-M. A. T. Plzeň.

Nicméně vinou přehmatů jiných se nyní cítí poškozené oba týmy. A další zápas budou provázet velké emoce.

S lístkem do Edenu na házenou za polovic

Fanoušci, kteří při zakoupení lístku na sobotní dopolední semifinále mezi házenkáři Plzně a Zubří předloží platnou vstupenku na fotbalový duel Slavia Praha - Viktoria Plzeň, získají padesátiprocentní slevu do městské haly na Slovanech (rovněž tak i na nedělní duel).

„Udržet nervy na uzdě bude v každém případě moc důležité. Chci, aby se kluci koncentrovali jen na naši hru. Uspějeme jen v případě, když budeme předvádět kvalitní házenou a porazíme soupeře na hřišti,“ nabádal Tonar.

Shrňme si to. Plzeň se už den po druhém utkání ohradila proti tomu, že gól spojky Ivanceva v poslední vteřině padl po čase, jak sudí uvedli v zápise. I záznam internetové televize to potvrdil. Zubří pak lépe zvládlo prodloužení. Námitku plzeňského klubu poté řídící orgán extraligy uznal a duel anuloval s tím, že se odehraje až 9. května.

To zase rozzuřilo Zubří. Argumentuje tím, že Ivancev ve chvíli gólové střely přešlápl hranici devítimetrového hodu. A vedení moravského klubu ve svém včerejším protestu hrozí, že k dalším zápasům v Plzni vůbec nenastoupí.

Plzeň vs. Zubří

„Pokud by se mělo hrát až 9. května, nebyla splněna podmínka odehrání prvních dvou utkání u lépe postaveného týmu po základní části,“ stojí v prohlášení na klubovém webu Zubří, pod kterým je podepsaný manažer klubu František Baláš.

Je škoda, že tahle série dostala zbytečnou facku. Jinak totiž nabízí parádní výkony a vyrovnané bitvy, první zápas v prodloužení pro změnu „urval“ Talent. „Týmy se znají, vědí na sebe plno věcí. Rozhodují maličkosti a momentální forma jednotlivých hráčů,“ řekl Tonar.

V Plzni by se mělo hrát zítra od 11 a v neděli od 17 hodin. „Na postech spojek má Zubří velice kvalitní hráče. Musíme se připravit tak, aby nás ničím nezaskočili,“ plánoval kouč. Jenže bude se hrát?

,