Plzeňský házenkář Milan Škvařil střílí, blokuje ho Tomáš Babák ze St. Gallenu. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Házenkářští mistři začnou novou sezonu v Karviné, chtějí další titul

  • 0
Házenkáři Talentu M.A.T. Plzeň vstoupí už zítra do nového ročníku extraligy předehrávkou prvního kola v Karviné. O víkendu je v domácí hale čeká dvojzápas s italským Bolzanem v EHF Cupu.

Zlatý tým zůstal pohromadě a byť z plánovaného posílení kádru nakonec sešlo, do nové sezony jdou házenkáři Talentu M.A.T. Plzeň s velkými plány.

„Chceme minimálně medaili. A jsem přesvědčený, že v našich silách je obhájit český titul. A také v EHF Cupu se pokusíme projít co nejdál, přestože pohárové zkušenosti nám schází,“ prohlašuje Pavel Drobil, jeden z šéfů klubu.

Právě kvůli víkendovému dvojutkání v evropských pohárech proti italskému Bolzanu začne Plzeň extraligu s předstihem. Už zítra v 18 hodin ji čeká ostrý start v Karviné.

„Už dva týdny se snažíme hráčům vyhnat z hlavy Bolzano, na pohár musíme začít myslet až ve čtvrtek ráno. V Karviné nás nečeká nic jednoduchého a start do extraligy je moc důležitý,“ varuje trenér Talentu M.A.T. Martin Šetlík.

Přípravu mu narušila zranění několika opor, ale zítra už by tým měl být téměř kompletní. „Tonar i Petrovský budou připravení, jediný otazník visí nad Vinkelhöferem.

I Karvinští měli v přípravě zdravotní potíže, tak uvidíme, v jaké sestavě nastoupí oni,“ míní kouč.

Generálkou na ligu byl pro Plzeň turnaj v Lucembursku. Obsadila druhou příčku, po porážce s francouzským US Créteil zdolala domácí Esch a portugalské Porto.

„V létě nám neustále někdo scházel a v přípravných zápasech to trošku bylo znát. Teď už jsme pohromadě a věřím, že ukážeme stejnou sílu jako loni,“ říká spojka Milan Škvařil. Ale před prvním soupeřem má pokoru. „Ani osobně se mi v Karviné v minulosti moc nedařilo, to bych rád změnil,“ přeje si.

Už zítra má šanci...