Momentka z extraligového duelu mezi házenkáři Nového Veselí (modrá) a Plzně

Momentka z extraligového duelu mezi házenkáři Nového Veselí (modrá) a Plzně | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Plzeň na půdě nováčka získala jen bod. Takové chyby neděláme, míní kouč

  • 0
Celkem tři střely zkusil v poslední minutě nedělního utkání 16. kola extraligy házenkářů plzeňský Milan Škvařil. Při dvou byl faulován, k té poslední se dostal vteřinu před koncem poté, co v obraně získal míč a pálil ještě před polovinou hřiště. Marně, gólman Nového Veselí tuhle ránu zkrotil a nováček nejvyšší soutěže se mohl radovat. Favorizovaným mistrům na domácí půdě sebral bod, souboj skončil smírně 29:29.

A popravdě, Nové Veselí mohlo myslet i na víc, ještě čtvrt hodinu před koncem vedli o čtyři góly. „Ale s remízou jsme rozhodně spokojeni,“ ujišťoval kouč domácího týmu Pavel Hladík. „Zápas to byl nahoru-dolů a remíza je spravedlivá.“

Talent už nasadil uzdravené Poloze, M. Tonara i Šindeláře a rychle vedl 4:0. Jenže pak se skóre přetočilo a domácí šli v poločase do kabin s tříbrankovým náskokem (15:12). V utkání poprvé nasadili posilu ze Strakonic Nejdla, který nahradil oporu Zourka, jenž před pár dny zamířil do německého Rostocku.

„Nedařilo se nám tak, jak jsme si představovali. Hodně příležitostí jsme neproměnili a ve druhém poločase se k tomu přidaly technické chyby, které normálně neděláme,“ mínil plzeňský trenér Martin Šetlík.

I tak byl jeho tým v závěru blíž k výhře. Plzni vyšlo střídání mezi tyčemi, když si důležité zákroky připsal Šmíd, a vysunutá obrana s Blechou na hrotu. Talent mířil za obratem, v závěru dvakrát vedl o dvě branky (28:26 a 29:27). Jenže v čase 58:43 domácí Štěrba ze sedmičky, které předcházela individuální chyba hostů a faul Ivančeva, vyrovnal.

„Naše individuální chyby nás stály výhru,“ mínil Šetlík, kterému stále schází několik zraněných hráčů. „S tím nic nenaděláme, je nás málo. Trénink není takový, jaký by měl být, ale jedeme dál,“ burcoval.

Už ve středu od 18 hodin totiž Talent čeká v domácí hale dohrávka 15. kola proti lídrovi ze Zubří.