Kouč Daniel Kubeš má na tréninku českých házenkářů co říct, vpravo poslouchá...

Kouč Daniel Kubeš má na tréninku českých házenkářů co říct, vpravo poslouchá jeho trenérský parťák Jan Filip. | foto: Jan Salač, MAFRA

Házenkáře dál povede duo Filip, Kubeš. Smlouvu prodloužili o tři roky

  • 0
Mužskou házenkářskou reprezentaci dál povede dvojice trenérů Jan Filip a Daniel Kubeš. Krátce po postupu na lednové mistrovství Evropy s nimi svazové vedení prodloužilo končící smlouvu o další tři roky a oba tak budou u národního týmu působit až do závěru sezony 2019/20.

„S jejich prací ve vedení mužské reprezentace jsme spokojeni. Navíc jde o práci koncepční směrem k nižším věkovým kategoriím, takže prodloužení spolupráce bylo logickým krokem,“ uvedl v tiskové zprávě svazový prezident Radek Bendl.

„Velice si vážíme možnosti pokračovat v započaté práci v dalších sezonách. Akci po akci, trénink po tréninku, zápas od zápasu se snažíme posouvat se dále. Museli jsme se vyrovnat s pokračující generační výměnou, což s sebou neslo i nastavení fungování týmu, v němž museli někteří hráči přijmout nové role. Myslím, že se nám i podařilo začlenit některé hráče, kteří mají velký potenciál pro další roky,“ doplnil Filip.

Spolu s Kubešem převzali tým v létě 2014 a během působení na lavičce reprezentace s ním absolvovali předloňský světový šampionát v Kataru, kde český celek obsadil 17. místo, a celkem tři kvalifikační cykly. Ve všech změřili reprezentanti síly s Makedonci, kteří na úkor národního týmu postoupili na ME 2016 i letošní MS. Před pár dny Češi společně s Makedonci i ve skupině třetím Islandem postoupili na Euro v Chorvatsku.

„Aktuálního postupu si ceníme i s ohledem na možnost být v příští sezoně delší čas pohromadě a připravovat se na šampionát, na kterém nás čekají minimálně tři těžké zápasy. Díky postupu na mistrovství světa v Kataru, který reprezentace vybojovala ještě pod vedením trenérů Habera s Hudečkem, jsme poznali, jak důležitý je takto strávený čas,“ podotkl Filip.

Trenéři se chtějí zaměřit také na pokrytí defenzivních postů. „Jednou z našich priorit v příštích letech bude nalézt vhodné typy pro obránce na pozicích tři a čtyři. V této sezoně na nich působili Pavel Horák a Jan Landa, musíme ale hledět také směrem k budoucnosti, protože oba jsou z těch už hodně zkušených,“ dodal Kubeš.

,