Extraligový tým házenkářů Nového Veselí pod vedením slovenského kouče Petera...

Extraligový tým házenkářů Nového Veselí pod vedením slovenského kouče Petera Kostky v sobotu remizoval s dosavadním lídrem nejvyšší české soutěže z Kopřivnice 24:24. Ve čtvrtek se přesune na Kypr, kde jej čeká dvojzápas Evropského poháru s domácí Famagustou. | foto: Luboš Vácha

Házenkáři Nového Veselí budou na Kypru dohánět čtyřgólové manko

  • 0
Házenkáři Nového Veselí prohráli na Kypru úvodní duel 2. kola Evropského poháru s Famagustou 28:32 a nevypracovali si dobrou pozici do sobotní odvety. Ta se bude hrát po dohodě klubů opět v Limassolu se začátkem v 19:15 SEČ.

Svěřenci Petera Kostky při premiéře v evropských pohárech dali první čtyři góly zápasu, ale poločas skončil nerozhodně 14:14. Extraligový celek ve druhém poločase ztratil dvoubrankové vedení, ale ještě v 50. minutě byl stav 25:25. Závěr ale vyšel lépe kyperskému týmu.

Sokol chtěl původně odehrát dvojzápas v domácí ZDT Aréně, kvůli pandemické situaci v České republice ale nakonec souhlasil s odehráním obou utkání u kyperského soupeře. Aktuálně až desátý tým extraligy v této sezoně vyhrál jediný soutěžní zápas, nad Maloměřicemi.

Evropský pohár je nástupcem dosavadního Vyzývacího poháru a je kvalitativně nejslabší ze tří pohárových soutěží. Vedle Nového Veselí ho budou hrát také Zubří, které postoupilo do 3. kola bez boje po odstoupení soupeře, a Dukla Praha, která byla do 3. kola přímo nasazena. Karviná kvůli nejisté situaci způsobené pandemií koronaviru a také z finančních důvodů ze soutěže odstoupila.

Úvodní utkání 2. kola Evropského poháru házenkářů:

Nové Veselí - Famagusta 28:32 (14:14), hráno v Limassolu

Nejvíce branek: Dodica 7/3, Kocich 4, Bartůněk a Melichar po 3 - Moraitis 10, Kritikos 7, Kesidis 5.