Vyhecovaný brankář Dukly Tomáš Petržala slaví.

Vyhecovaný brankář Dukly Tomáš Petržala slaví. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Šmíd vs. Petržala. Co ukážou tahouni v brance v druhém semifinále?

  • 0
Oba v prvním duelu předvedli řadu výtečných zákroků, tým táhli. Karel Šmíd vs. Tomáš Petržala, to je sledovaný brankářský souboj házenkářského semifinále mezi Plzní a pražskou Duklou.

Očekává se, že jejich příspěvek pro tým bude klíčový i ve druhé semifinálové bitvě. Talent tým Plzeňského kraje po domácí výhře 31:23 nastoupí dnes v 17 hodin k druhému dějství série v Praze.

„Začátky poločasů měl lepší Petržala, ve zbytku utkání byl ale výrazně lepší Karel. Vůbec nepochybuji, že tahle série bude i o gólmanech. Petržala je na naši extraligu nadprůměrný a také dva naši brankáři mají reprezentační kvalitu. Tuhle sérii hodně ovlivní, kdo se bude s gólmany trápit,“ řekl po prvním utkání plzeňský trenér Petr Štochl.

Dukla zatím potřebuje zlepšit jiné věci než výkon muže mezi tyčemi. „Tomáš nás drží, děla to neustále. Ale je v bráně a prapor musí zvednout někdo další na hřišti. První zápas jsme si prohráli v hlavách. Hráči musí být nastavení tak, že nechtějí prohrát žádný souboj,“ mínil Daniel Čurda, trenér Dukly.

Ale to samé plánuje i Plzeň.