Plzeňský Jakub Šindelář překonává ve čtvrtfinále extraligy gólmana Kopřivnice...

Plzeňský Jakub Šindelář překonává ve čtvrtfinále extraligy gólmana Kopřivnice Petra Chalupu. | foto: Petr Eret, MAFRA

Házenkáři Talentu slaví semifinále. Ale postup si museli vydřít

  • 0
Věděl, že když promění, je hotovo. A těžkou chvíli ustál. Jan Stehlík, bývalý reprezentant a levoruká opora házenkářů Talent týmu Plzeňského kraje, nejprve naznačil střelu, pak poslal balon neomylně k levé tyči a svému týmu zařídil postup do semifinále.

Ve čtvrtém duelu čtvrtfinálové série proti Kopřivnici, který v neděli v hale rivala rozsekl teprve rozstřel ze značky sedmimetrového hodu.

„Pětici hráčů jsem vybral, pořadí s nimi konzultoval. Jsou to zdatní střelci a věřil jsem, že rozstřel zvládneme lépe. K tomu máme také dva kvalitní gólmany, i když i Kopřivnici brankář zachytal skvěle,“ líčil plzeňský trenér Petr Štochl.

Douda, Tonar, Škvařil, Linhart a Stehlík. Tahle pětice byla neomylná. Smutným hrdinou se tak ve čtvrté sérii stal domácí Gřes, ranou o zem trefil jen pravou tyč za gólmanem Herajtem. „Bylo to ubojované, ale o to cennější,“ řekl Štochl.

Celý víkend byl hektický! A klobouk dolů, jaké parádní gesto vystřihli hráči obou týmů po ukončení série. V prázdné hale se postavili proti sobě a uznalým potleskem si navzájem vzdávali hold.

Talent byl po dvou domácích výhrách na koni, jenže v Kopřivnici musel podstoupit dvě dramatické bitvy s nečekaným scénářem.

Sedmičková loterie poslala plzeňské házenkáře do semifinále, Karviná se trápí

Ale pěkně popořadě.

Sobota. Když ve 45. minutě Douda navýšil vedení Plzně na 24:16, mohlo už se na střídačce skoro bouchat šampaňské. Tohle přeci nejde ztratit. Že ne?! Kopřivnice předvedla úchvatný obrat, španělský gólman Admella Izard chytal střelu za střelou, domácí ukrajovali z manka a v závěru přetočili skóre na 28:26.

„Poslední čtvrthodinu jsme prohráli o deset branek, to je nemyslitelné. Začali jsme se zabývat jinými věcmi než házenou,“ zlobil se plzeňský trenér Petr Štochl. „Bylo vidět, jak moc kluci chtějí sérii prodloužit. A silný tým se vždycky ukáže tak, že i když se mu nedaří, je schopný utkání otočit,“ líčil domácí kouč Lubomír Veřmiřovský.

Neděle. Talent si celý zápas udržoval mírný náskok, domácí vedli jedinkrát, ve 46. minutě Bukovský upravil stav na 21:20. Plzeň ale rychle kontrovala, tři a půl minuty před koncem vedla 25:22, jenže ani to jí nestačilo. Za stavu 26:26 šel duel do sedmiček. A zbytek už znáte.

„Ve třech ze čtyř utkání byl náš výkon dobrý,“ zhodnotil Štochl.

Na soupeře pro semifinále si ale ještě musí počkat. Bude to Dukla, nebo Zubří? To si totiž  doma vynutilo páté utkání v Karviné!