Plzeňský Michal Tonar střílí na branku Dukly.

Plzeňský Michal Tonar střílí na branku Dukly. | foto: Petr Eret, MAFRA

Repríza extraligového finále, házenkáři Plzně hostí v neděli Duklu

  • 0
Utkají se poprvé od jarní finálové série, po které Dukla zvedla nad hlavu mistrovský pohár. V neděli mají házenkáři Talentu Robstav-M.A.T. Plzeň šanci na malou odplatu. Úřadující šampiony hostí v 10. kole extraligy, duel v hale na Slovanech začíná v 10.30 hodin.

„Těšíme se. S Duklou je to vždycky specifické, je to prostě takové místní derby. Já doufám, že prodloužíme naši vítěznou sérii,“ říká Michal Tonar, spojka Talentu.

Plzeň se naladila výhrami nad lídrem soutěže ze Zubří a nováčkem ze Strakonic. V tabulce je druhá, šestá Dukla na ni ztrácí tři body.

„Dukle se zatím nedařilo podle představ, ale v posledních kolech už se zvedá. Měla smůlu na zranění a nemoci, teď už se jí marodka vyprázdňuje. Jsem přesvědčený, že Dukla tady předvede jeden z nejlepších výkonů sezony a my na to musíme být připravení,“ míní hrající asistent Talentu, gólman Jan Štochl.

Pikantní souboj čeká univerzála Jana Blechu. Plzeňský odchovanec v létě Talent opustil a zamířil právě do Prahy. „Jsme s Honzou samozřejmě v úzkém kontaktu. Stejně tak s dalšíma klukama z Dukly. Rivalita je mezi námi veliká, ale zdravá,“ tvrdí Michal Tonar.

Že by šlo o nějaký revanš za finále loňské sezony Plzeňští odmítají. „Změnil se trenér, přišli noví hráči, Dukla prošla také nějakou proměnou. To finále se do zápasu nijak nepromítne. Ale náboj ten zápas určitě mít bude. My jsme na druhém místě tabulky a chceme ještě výš, to samé Dukla,“ říká Štochl.

Talent chce každopádně navázat na výkony z posledních utkání, kdy už se hra blížila ideálu. „Herně to vypadalo slušně, snad už si všechno sedá. V obraně jsme kompaktní, agresivní, v postupném útoku trpěliví. Hlavně musíme využívat šance, které si vytvoříme,“ hlasí Tonar.

Zlomí Plzeň i mistra?

,