Michal Naimann

Michal Naimann | foto: MAFRA

Házenkáři Jičína jdou do jara s posilou, která jim pomohla k titulu

  • 0
Házenkáři Jičína dnes vstoupí do jarní části letošního ročníku extraligy s novou posilou. Do Jičína se totiž po více než šesti letech vrátil Michal Naimann a už dnes by měl být trenérům k dispozici v Zubří, kde se Jičínští pokusí potvrdit příslušnost do horní části tabulky, v níž po podzimu figurují.

Odchovanec pražské Dukly do Jičína poprvé přišel před více než deseti lety z Třeboně a v jeho týmu strávil čtyři sezony. Včetně té 2012/2013, kdy východočeské družstvo vybojovalo zatím svůj jediný mistrovský titul. Za čtyři sezony odehrál v Jičíně 113 extraligových duelů, v nichž nastřílel 240 branek. Nejlépe se mu z tohoto pohledu vedlo hned v premiérovém ročníku 2010/2011, kdy zatížil konto soupeřových gólmanů 92 brankami.

Brzy čtyřiatřicetiletý zkušený házenkář, který v posledních sezonách působil v nižších německých soutěžích, by měl především vyztužit jičínskou defenzívu, navíc při absenci Petra Freiberga může kromě svého tradičního postu levé spojky v útoku alternovat rovněž na pivotu.

Jičín měl do jarních bojů v extralize vstoupit už o víkendu zápasem s Kopřivnicí, ale ten byl kvůli koronavirové nákaze v týmu soupeře odložen. V Zubří by dnes měl být mírným favoritem, domácí jsou totiž v tabulce desátí, zatímco Jičínu patří pátá příčka.