ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Prohra na úvod, Jičínští doplatili na slabší chvilku v druhé půli

  • 0
Loňský skvělý vstup do soutěže, v němž porazili obhájce titulu z Karviné, letos házenkáři Jičína nezopakovali.

Ve vstupním duelu v nejvyšší soutěži, v němž se střetli s pražskou Duklou, třetím týmem minulé sezony, totiž prohráli výrazně 16:29. Výši výsledku značně ovlivnil úsek hry mezi 36. a 51. minutou, který Jičínští prohráli 0:9.

„S poločasovým rozdílem o čtyři branky se ještě dalo něco dělat. V první desetiminutovce druhé půle jsme měli šance, ale nedali jsme a Dukla nám odskočila. Pak už narůstající počet technických chyb zavinil to, že Dukla zaslouženě vyhrála,“ komentoval zápas trenér Jičína Petr Mašát.

Zápasu dominovali brankáři Petržala na straně Dukly a jičínský Veverka. Druhý jmenovaný dlouho držel hosty v naději na slušný výsledek, ale nakonec ani on nedokázal vysoké porážce zabránit. „Zásluhou brankáře Veverky a obrany jsme dokázali eliminovat postupný útok Dukly, ale svojí sterilitou v postupném útoku jsme vítězství Dukle darovali,“ uvedl trenér.

Jičínští budou mít o víkendu volno, své utkání dalšího kola totiž sehrají až za týden ve středu, kdy na východ Čech přijede Karviná, finalista loňského ročníku.