Trenér házenkářů Jičína Aleš Babák udílí pokyny při oddechovém času.

Trenér házenkářů Jičína Aleš Babák udílí pokyny při oddechovém času. | foto: www.hbcjicin.cz

Jičínští házenkáři si splnili cíl, teď chtějí překvapit Plzeň

  • 0
Jakmile se dokázali z posledního postupového místa protlačit do letošního play-off extraligy, jičínští házenkáři hlavní cíl splnili. Těžší úkol na ně čeká v samotném čtvrtfinále, protože jejich soupeřem bude obhájce titulu z Plzně.

První utkání série hrané na tři vítězné zápasy se hraje v sobotu od 18 hodin v Plzni. Favorit bude jasný, Plzeň je totiž nejlepším týmem posledních let, což dokazují tři získané tituly mistrů republiky v řadě.

„My jsme postupem do play-off získali na poslední chvíli klid a můžeme hodit za hlavu existenční starosti. Tím pádem proti Plzni nastoupíme uvolněně, i když je jasné, kdo má větší šanci na postup. To nelze zastírat, my můžeme jen překvapit,“ uvedl trenér Jičín Petr Babák.

Tomu bude v čtvrtfinálové sérii chybět Martin Mareš, který má výron kotníku. Obě utkání v základní části dopadla o mnoho lépe pro Plzeň. Ta doma porazila Jičín o osm branek a před dvěma týdny na východě Čech vyhrála 26:23.

„Minimálně bychom byli rádi, aby se série hrála delší dobu a naši fanoušci se mohli přijít na mistra podívat dvakrát. Bude to však nesmírně těžké, protože se jedná o tým, který hraje v podobném složení už delší dobu a jeho hráči postupně vyspěli. Kádr mají silný na všech postech,“ dodal Babák.

Plzeň do série vstupuje v ideálním rozpoložení, neboť v základní části vyhrála pět posledních zápasů v řadě, navíc před startem čtvrtfinále proti Jičínu se jí vyhýbají zranění. „V předposledním kole základní části jsme u nich vyhráli. Jenže pak Jičín utekl hrobníkovi z lopaty, zbavil se tlaku a proti nám nemá co ztratit. Určitě se o něco pokusí, ale my musíme navázat na naše kvalitní výkony a pokračovat v nich i v play-off,“ řekl před startem vyřazovací části trenér Plzně Martin Šetlík.

Zajímavostí je, že o víkendu se v západočeské metropoli utkají mistři z posledních čtyř let. Plzeň získala titul třikrát v řadě, Jičínští se radovali z vítězství v ročníku 2012/2013.