Momentka z odvetného duelu Evropského poháru Handball Käerjeng - Slavia. | foto: DHC Slavia

Házenkářky Slavie si v poklidu pohlídaly postup v Evropském poháru

  • 0
Házenkářky Slavie Praha zvítězily i v odvetě 3. kola Evropského poháru nad lucemburským celkem Handball Käerjeng 25:19 (15:10) a slaví postup. Zápas se hrál stejně jako sobotní první klání v Bascharage, městečku vzdáleném 18 kilometrů od metropole Lucemburku.

Trenér Slavie Praha František Urban byl po utkání spokojený s obranou fází, káral za přechod do útoku v druhé vlně.

 „Jsem rád, že jsme inkasovali méně gólů než v sobotu. To pro mě bylo důležité hledisko. S čím jsem nebyl spokojený byl přechod do útoku a proměňování šancí. Vždyť jsme osmkrát nastřelili tyč, dopouštěli jsme se jednoduchých technických chyb,“ poznamenal po utkání kouč, který do něj „vypustil“ všechny hráčky s přibližně stejným časem na hřišti. 

Chytaly také všechny tři brankářky. „Ale v neděli měly jen 12 zákroků proti 27 sobotním. I v tom byl rozdíl,“ doplnil Urban.

Házenkářky Slavie se radují z postupu přes lucemburský Handball Käerjeng.

Pražanky postoupily mezi posledních 16 týmů Poháru EHF a při středečním losování ve Vídni se dovědí soupeřky pro další kolo. První zápasy jsou na programu o víkendu 9. a 10. ledna 2021, odvety o týden později.

Tým se vrací v pondělí 23. listopadu linkou z Amsterdamu, z letiště  míří rovnou na Strahov na odběry k testům na nemoc COVID-19. Julie Franková a Magdaléna Svobodová je musejí absolvovat, protože se okamžitě přesouvají za seniorskou reprezentací do Chebu na soustředění před mistrovstvím Evropy.

Testování musí podstoupit také čtveřice Tereza Vostárková, Veronika Holečková, Martina Koudelková a Denisa Holeňáková, která se zúčastní akce juniorského národního týmu včetně dvou zápasů v Polsku.

Odveta 3. kola Evropského poháru házenkářek

Käerjeng (Luc.) - Slavia Praha 19:25 (10:15)
Sestava a branky Slavie:
Michalská, Šlejtrová, Koudelková – Holečková 1, Franková 1, Vostárková 1, Novotná 2, Holeňáková 3, Jačková 2. Míšová 3, N. Svobodová, Jelínková Líbalová 2, Fryčáková 3, M. Svobodová 1, Zimová, Galušková 6.  

Nejvíce branek Handball Käerjeng: Zuková 5, Weintzenová, Dascaluová, S. Radončičová po 3. Rozhodčí: Rauchs, Linster (oba Lucembursko), sedmimetrové hody: 1/1 – 2:2. Vyloučení: 4:1 Diváci: maximální povolená návštěva 55 lidí. První zápas: 21:37 (10:21), postupuje Slavia Praha.


Témata: poháry, Lucemburk