Mostecká brankářka Dominika Müllnerová (v modrém) dostává gól v utkání Ligy...

Mostecká brankářka Dominika Müllnerová (v modrém) dostává gól v utkání Ligy mistryň proti Györu. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Házenkářky Mostu pohár nehrají, Maďarky kvůli covidu-19 nesmí ze země

  • 0
O základní fázi Evropské ligy si házenkářky Mostu v sobotu doma nezahrají. Jejich soupeř Vác měl v týmu pozitivní nález na covid-19 a maďarské úřady mu nepovolily vycestovat. O osudu dvojzápasu 3. předkola se rozhodne zkraje příštího týdne.

„Až podle dalšího nařízení maďarských orgánů Evropská házenkářská federace nejspíš v pondělí určí, zda se bude moct hrát v příštím týdnu. Existuje varianta, že by rozhodoval jen jeden zápas, nebo by šlo o dvojutkání ve dvou dnech. A je ve hře i možnost, že by se hrálo v Mostě. Záleží na spoustě faktorů, třeba i na tom, jestli Maďarky budou moct cestovat,“ uvedl mediální pracovník českých multišampionek Jan Pimper. Teoreticky by Most mohl i postoupit do základní skupiny bez boje.

Černí andělé se testovali na koronavirus v pátek a žádný pozitivní případ se neobjevil. „Bohužel za týden to může být jinak,“ uvažuje mostecký trenér Jiří Tancoš. „Už jsme se zápas psychicky připravili, teď to zase padlo. Další změna. A že už jich za ty dva měsíce bylo...“

Jedno plus však podle Tancoše odklad má. „Pro nás je určitě dobré, že máme minimálně týden navíc na přípravu. A máme tam dvě interligová utkání s Olomoucí a Pískem, které hostíme v úterý a ve středu. Asi je to z našeho pohledu dobře,“ míní.

Most je pravidelný účastník evropských pohárů, v minulé sezoně dokonce startoval v Lize mistryň.