ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Petr Eret, MAFRA

Další vysoká porážka, házenkářky Plzně nestačily na lídra z Mostu

  • 0
Druhý zápas a další vysoká porážka. Po nepovedené premiéře v Písku před dvěma týdny házenkářky DHC Plzeň uplynulý víkend nestačily na jasného favorita z Mostu. Ve čtvrtém kole MOL ligy podlehly suverénu česko-slovenské soutěže na severu Čech 20:36.

„Utkání se vyvíjelo podle papírových předpokladů. Dokud jsme dokázali plnit taktické věci, které jsme si řekli před zápasem, tak jsme byli celkem úspěšní. S přibývajícím časem nám ale docházely síly, přece jen nemáme tak silnou střídačku jako Most,“ mínil trenér DHC Plzeň Richard Řezáč.

Jeho týmu se dařilo držet krok jen necelý první poločas. V jeho závěru už Černí andělé odskočili a po přestávce náskok navyšovali. Ve čtyřicáté minutě už byl rozdíl desetibrankový. „V šatně jsme si o poločase řekli, že je potřeba zlepšit pohyb a střelbu, lehce jsme poupravili obranu a druhý poločas už byl lepší. Jsme spokojení, zápas splnil to, co jsme potřebovali,“ konstatoval mostecký kouč Ondřej Václavek.

Nejlepší střelkyní zápasu byla čtyřiadvacetiletá česká reprezentantka Dominika Zachová. Rodačka z Plzně, která nyní válí za Most, nastřílela deset branek.

„Postupně jsme začali ztrácet, ve druhém poločase jsme udělali třináct technických chyb, což se s takovýmto soupeřem prakticky rovná popravě. Jen mě trochu mrzí, že jsme nevydrželi být důstojnějším soupeřem o něco déle,“ řekl Řezáč.

V sobotu se Plzeňanky konečně představí doma. V 18 hodin nastoupí v hale 31. ZŠ na Lochotíně proti pražské Slavii. A pokusí se urvat první body v soutěži.