Momentka ze zápasu DHC Plzeň - Baník Most

Momentka ze zápasu DHC Plzeň - Baník Most | foto: Petr Eret, MAFRA

Mostu jsme naservírovali několik míčů, potrestal nás, zní z Plzně

  • 0
Chtěly velkého favorita překvapit, držet s ním krok. Ale dařilo se to pouze něco málo přes dvacet minut. Házenkářky DHC Plzeň v úvodním finálovém duelu MOL ligy podlehly doma Mostu jasně 16:27.

„Zápas měl skvělou atmosféru. Dokázali jsme vzdorovat po většinu první půle, ale na jejím konci jsme soupeři naservírovali několik míčů a Most nás potrestal z protiútoků. Tam vznikl rozhodující náskok,“ uvedl pro klubový web plzeňský trenér Richard Řezáč.

Jen dvakrát svítil na ukazateli remízový stav (1:1, 2:2), od té chvíle už obhájce titulu postupně navyšoval náskok, už do kabin šel s devítibrankovým polštářem (7:16). 

„Měly dokonale přečtené všechny naše útočné signály. Eliminovaly nám Verču (Galuškovou), my ostatní jsme se nedokázaly prosadit, problém nám dělala i jejich gólmanka,“ hodnotila kapitánka DHC Linda Galušková. „Před utkáním jsem byl docela nervózní, výhru o jedenáct gólů jsem nečekal,“ přiznal mostecký kouč Adrian Struzik.

Jeho tým táhla reprezentační spojka Iveta Korešová, připsala si devět branek, hned šest ze sedmiček.

„Ozdobou utkání byly na obou stranách brankářky. Teď nám nezbývá nic jiného, než se pokusit o malý sportovní zázrak při odvetě v Mostě,“ řekl Řezáč. Druhý duel se hraje v sobotu od 17.30 hodin.