(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Pavel Lebeda / chf.cz

Vítězná odveta nevyšla. Čeští házenkáři těsně podlehli Černé Hoře

  • 0
Česká házenkářská reprezentace prohrála v druhém ze dvou přípravných utkání v Černé Hoře 22:23 a nenavázala na páteční vítězství 28:26. Domácí tým v odvetě v Podgorici od úvodu získal vedení, v poločase měl k dobru tři branky a v druhé půli náskok udržel.

Nejlepšími českými střelci byli Stanislav Kašpárek a Milan Kotrč se čtyřmi brankami. „Dnešní zápas byl opět vyrovnaný. Nezachytili jsme začátek, nebyli jsme na úvod tohoto utkání připraveni tak dobře jako včera,“ komentoval porážku pro svazový web jeden z dvojice českých trenérů Jan Filip. 

Dle něho Češi podali lepší výkon, než v předchozím vítězném utkání. “Přesto jsme prohráli. A to hlavně kvůli tomu, že jsme neproměnili spoustu šancí.“

Co podle něj naopak fungovalo velmi dobře, byla obrana podpořená dobrým výkonem brankáře Tomáše Mrkvy. „V útoku jsme si také vytvořili lepší šance, ale jejich neproměňování nás stálo vítězství,“ doplnil Filip.

Dvěma zápasy v Podgorici odstartoval český tým novou sezonu, jejímž vrcholem bude lednové mistrovství Evropy v Chorvatsku. Reprezentace se na něm utká ve skupině s Maďarskem, Dánskem a Španělskem. Na šampionátu budou startovat také Černohorci.

V metropoli Černé Hory chyběli Ondřej Zdráhala, Libor Hanisch, Miroslav Jurka a Petr Šlachta. Oproti pátečnímu utkání dnes nenastoupil Diudonné Mubenzem. 

„Týdenní soustředění pro nás splnilo svůj účel. Sešli jsme se po delší době, zapracovali jsme na herních věcech. I když soupeř byl pro nás trochu jiný tím, že bránil netradičně obranu dva čtyři a museli jsme se s tím porvat, byl na naší straně vidět posun v obraně. Tato zkouška byla pro nás důležitá, protože i na takovou obranu můžeme u svých budoucích soupeřů narazit,“ doplnil kouč Filip.

Přípravné utkání házenkářů v Podgorici

Černá Hora - ČR 23:22 (15:12)

Sestava a branky ČR: Mrkva, Galia - Hrstka 2, Bečvář 1, Sobol 3, Horák 1, Kotrč 4, Stehlík, Babák 3, Petrovský 2, Škvařil, Zeman 1, Kašpárek 4, Kasal, Landa 1.

Nejvíce branek Č. Hory: M. Vujovič 8, Čavor 5. Rozhodčí: Ražnatovič, Pavičevič (oba Č. Hora). Sedmimetrové hody: 4/4 - 6/4. Vyloučení: 6:7.